Monural i pimafucin
-
nick nieaktualnyKtóras zażywała moze to na infekcje pecherza i pochwy? Cos mi sie chyba przypaletało i lekarka zapisala te dwa antybiotyki ale teraz boje sie ze moga zaszkodzić dzidzi.. tak wiem.. lekarz wie niby lepiej , ale chce wiedziec czy macie jakies doswiadczenia z tymi lekami ?
-
Pimafucin brałam na grzybicę, lekarz mówił, że to jedyny lek, który może mi bezkarnie przepisywać. Poprzednio od innej lekarz dostawałam nystatynę.marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
Ja też w ciąży dostałam Monural - 1 saszetkę + Pimafucin dopochwowo wieczorem przez 3 dni. Ostatnio na wizycie znów dostałam Monural na bakterie w moczu. Myślę, że ginekolodzy wiedzą co przepisuje się kobietom w ciąży, aby dzidziusiom nie zaszkodziło
-
Nie bylabym taka pewna. Mnie tez sie cos delikatnie przyplatalo. Bylam wczoraj w przychodni, choc nie bylam umowiona. Myslalam ze lekarz i tak sie zainteresuje z powodu ciazy. A ona mnue zbyla w drzwiach polecajac clotrimazol gdzie w ulotce pisze ze w I trzymestrze absolutnie nie stosowac.
-
nick nieaktualny
-
Wydaje mi sie ze bez recepty to sa tylko jakies masci czy kemy typu clotrimazolum lub cos podobnego do pimafucinu. Globulek raczej bez recepty nie ma. Sa tylko takie jak probiotyki ale one daje raczej chwilowa ulge i maja sluzyc utrzymaniu odpowiedniego PH po kuracji lub profilaktycznie. Ja bynajmniej nie slyszalam o niczym skutecznym bez recepty:(
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzieki darra... no wlasnie nawet na necie cos trudno bylo cokolwiek znalezc. Do wizyty mam niecale 3 tygodnie, jakos sie moze przemecze. Wydaje mi sie, ze to od luteiny tez, bo juz dosc dlugo stosuje ja dopochwowo i czasem wlasnie tak zaswedzi i zapiecze.
Pozdrawiam -