X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nagle ustąpienie objawów
Odpowiedz

Nagle ustąpienie objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • MB Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Jestem lub byłam w 6 tc. Jeszcze dziś rano wymiotowałam kilka razy , miałam gigantyczne mdłości i ból piersi. A teraz przeszło mi wszystko nagle jak ręką odjął. NAGLE.
    Rozumiem, że mam spodziewać się najgorszego? :(
    U lekarza jeszcze nie byłam. Uważałam, że to za wcześnie. Rozsądnie chyba z resztą :(

• Nineq Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    29.10 byłam u lekarza i było wszystko okej, serce biło. Kolejnego dnia ustapiły mi wszystkie objawy. Spanikowałam, bo jedną ciążę poroniłam, ale objawy wróciły po 1,5 tygodnia o wiele mniejsze. Nadal ciąża jest :)
    Poczekaj jutro, pojutrze... pewnie wróci. U mnie najgorzej bylo w 8tc. Da się być w ciąży z minimalnymi objawami.

👨‍👩‍👦💙🫅01.06.2025

age.png
  • asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi objawy ustały już na początku 7tc i w sumie jakoś super nie wróciły. Raz po raz bolą mnie piersi, ale tylko przy dotyku, baaaardzo rzadko jest mi niedobrze. Z dzieckiem wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2024, 14:08

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
  • MB Debiutantka

Wysłany: 22 listopada 2024, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Dziękuję za odpowiedzi. Z góry zakładam najgorsze, bo w sumie czemu nie.

Ponieważ w tym momencie znowu zaczynam odczuwać lekkie objawy opisane wcześniej to mam pytanie czy to możliwe, że 20 mg witaminy B6 pomogło aż do tego stopnia, że po dwóch godzinach od przyjęcia poczułam się dobrze, niemal normalnie. A wcześniej tego samo dnia szłam przez miasto i miałam odruch wymiotny co chwilę, wymiotując na sucho.
    Czy któraś z was brała b6 na mdłości, z sukcesem?

• asiun Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2024, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak witB6 redukuje mdłości 😉 i każdy reaguje na nią inaczej, może Ty zareagowałas tak, że efekt był szybko 😉

⏸️09.10.2024
    🤱💙17.06.2025💙

⏸️ 08.12.2015
    🤱💓 21.08.2016 💓
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ