Elimanalka wrote:
Witam.
Dziś zaczęłam 9 tydzień ciąży. Od 5 tygodnia przyjmowałam najpierw luteinę dopochwową 2x1. Jednak okazało sie, że jestem na nią uczulona i lekarz przepisał mi w 7 tygodniu Duphaston 3x1. Do piątku wszystko było dobrze. W piątek wieczorem zaobserwowałam ból podbrzusza jak na miesiączkę, w sobotę i wczoraj tak samo. Ból mijał po nospie. Dziś nospy nie wzięłam i w pracy znów zaczęło mnie boleć. Nie jest to mocny ból jednak mnie on niepokoi... Wizytę u lekarza mam dopiero za tydzień i nie wiem co zrobić by sprawdzić czy z ciążą wszystko w porządku... To moja pierwsza i długo wyczekiwana ciąża i fiksuję.
ja tez dzisiaj zaczęłam 9 tydz.
biore luteine 2 razy dziennie i duphaston 3x1.co któryś dzień mam jakieś bóle, czuje ciągniecie i kłucie juz nie wspomne o wzdeciach. lekarz powiedzial mi ze po duphastonie moge czuc sie gorzej. dopoki ból jest do wytrzymania mam sie nie martwic. Na tym etapie wszystko sie buduje, rozciaga wiec ma prawo troche boleć. Wiec myśle, ze nie powinnaś sie martwic ale oczywiscie powiedz lekarzowi przy kolejnej wizycie.
cud!!! w ciąży od 21.02.2018- 7t7d
niby wszystko ok.. a jednak.. w oczekiwaniu na ciążę :)5 cykl z clo, duphaston(maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień)
05.2016- HSG jajowody drożne
11.2015 Badanie nasienia męża- ok
cud!!! w ciąży od 21.02.2018- 7t7d
niby wszystko ok.. a jednak.. w oczekiwaniu na ciążę :)5 cykl z clo, duphaston(maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień)
05.2016- HSG jajowody drożne
11.2015 Badanie nasienia męża- ok