X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów
Odpowiedz

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mardlene Nowa

Wysłany: 1 listopada, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę tu pierwszy raz licząc, że może ktoś miał podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
    Od 5 tyg ciąży miałam bardzo silne mdłości, które towarzyszyły mi przez cały dzień, do tego zmęczenie, senność. Od dwóch dni jakby ręka - żadnych objawów ciążowych.
    Wczoraj byłam na USG (7w0d), było serduszko a dziecko ma ok 1 cm. Lekarz zaobserwował jednak bardzo duży pęcherzyk ciążowy w porównaniu do zarodka (aż 4 cm), który do tego był podłużny i spłaszczony. Widać było że zwróciło to jego uwagę, jednak miałam wrażenie że potem chciał mnie na siłę uspokoić. Niestety po przeczytaniu postów w internecie totalnie się załamałam, bo okazuje się że może to być zaczynające się poronienie.
    Czy są tu jakieś dziewczyny z podobnym problemem?

Załączam obraz USG:
    https://files.fm/u/wkyh235qn4

Nie wiem czy to istotne ale dodam że miałam bardzo wysoki wynik bHCG we wcześniej ciąży: 2600 w 18 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada, 06:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ