X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów
Odpowiedz

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mardlene Nowa

Wysłany: 1 listopada 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę tu pierwszy raz licząc, że może ktoś miał podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
    Od 5 tyg ciąży miałam bardzo silne mdłości, które towarzyszyły mi przez cały dzień, do tego zmęczenie, senność. Od dwóch dni jakby ręka - żadnych objawów ciążowych.
    Wczoraj byłam na USG (7w0d), było serduszko a dziecko ma ok 1 cm. Lekarz zaobserwował jednak bardzo duży pęcherzyk ciążowy w porównaniu do zarodka (aż 4 cm), który do tego był podłużny i spłaszczony. Widać było że zwróciło to jego uwagę, jednak miałam wrażenie że potem chciał mnie na siłę uspokoić. Niestety po przeczytaniu postów w internecie totalnie się załamałam, bo okazuje się że może to być zaczynające się poronienie.
    Czy są tu jakieś dziewczyny z podobnym problemem?

Załączam obraz USG:
    https://files.fm/u/wkyh235qn4

Nie wiem czy to istotne ale dodam że miałam bardzo wysoki wynik bHCG we wcześniej ciąży: 2600 w 18 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2024, 06:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ