WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów
Odpowiedz

Nieprawidłowy kształt pęcherzyka ciążowego, zanik objawów

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mardlene Nowa

Wysłany: 1 listopada 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, piszę tu pierwszy raz licząc, że może ktoś miał podobną sytuację i podzieli się doświadczeniem.
    Od 5 tyg ciąży miałam bardzo silne mdłości, które towarzyszyły mi przez cały dzień, do tego zmęczenie, senność. Od dwóch dni jakby ręka - żadnych objawów ciążowych.
    Wczoraj byłam na USG (7w0d), było serduszko a dziecko ma ok 1 cm. Lekarz zaobserwował jednak bardzo duży pęcherzyk ciążowy w porównaniu do zarodka (aż 4 cm), który do tego był podłużny i spłaszczony. Widać było że zwróciło to jego uwagę, jednak miałam wrażenie że potem chciał mnie na siłę uspokoić. Niestety po przeczytaniu postów w internecie totalnie się załamałam, bo okazuje się że może to być zaczynające się poronienie.
    Czy są tu jakieś dziewczyny z podobnym problemem?

Załączam obraz USG:
    https://files.fm/u/wkyh235qn4

Nie wiem czy to istotne ale dodam że miałam bardzo wysoki wynik bHCG we wcześniej ciąży: 2600 w 18 dpo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2024, 06:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ