X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr niski progesteron w 4 tyg ciązy
Odpowiedz

niski progesteron w 4 tyg ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zrobiłam dziś badania, progesteron 10,4 ng/ml, hcg 288ui/ml, jestem 16 dni po owulce. Martwi mnie ten progesteron, gin kazał mi brać 2x1 dufhaston, na razie nie plamię, co myślicie?

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na moje oko ciut za niski, ale to nie przesądza absolutnie niczego.
    Po kilku dniach brania duphastonu zrobiłabym badanie jeszcze raz.
    W razie czego zwiększyłabym dawkę lub przeszła na luteinę.
    Jeśli nie pomoże brałabym lutinus lub prolutex.

Trzymam kciuki!

Ps. tylko coś mi się zdaje, że dupek nie jest wykrywalny w badaniu z krwi. Chyba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2015, 18:50

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest:) to wiem na pewno

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ