X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr niski przyrost hcg
Odpowiedz

niski przyrost hcg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ollleńka Nowa

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, dziewczyny napiszcie czy któraś z was miała tak mały przyrost bety?
    W 14 dpo 26,00 a po 48 godz 36,00?
    Jedną ciążę poroniłam rok temu ale wtedy nie badałam przyrostu. Do lekarza dopiero jutro idę i chyba zwariuję do tego czasu. Czy jest jakaś szansa na utrzymanie ciąży?

• ollleńka Nowa

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam, że brzuch mnie pobolewał od kilku dni, ale dzisiaj to już jest uciążliwy ból. W pierwszej ciąży, która zakończyła się zdrową córeczką też mnie bolał więc mnie to nie dziwiło, za to rok temu jak poroniłam nic nie odczuwałam, żadnych dolegliwości.

• alka89 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie badałam przyrostu i moze lepiej bo szkoda nerwow. Najlepiej pojsc na wizyte,jakos wytrzymasz.Mnie tez bolal mocno brzuch ,jak na okres. Bedzie dobrze,zobaczysz. Trzymam kciuki

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • ollleńka Nowa

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u gin 17.07 i powiedziała, że mam nie robić bety tak często i to za wcześnie jeszcze żeby mogła coś powiedzieć. Tak małe wartości bety nie są dla lekarza diagnostyczne i przepisała duphaston. Powiedziała, że ciąża jest wysokiego ryzyka i wszystko może się zdarzyć. Betę miałam powtórzyć w poniedziałek 21.07 i jeśli nie urośnie to odstawić duphaston. Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj, czyli 72 godz od ostatniego badania i niestety spadła do 25 :( Chyba odstawię duphaston i mam nadzieję, że sama się oczyszczę i nie bedę musiała mieć łyżeczkowania jak ostatnim razem. Alka98 dzięki za słowa otuchy. Nie pozostało mi nic innego jak czekać na następną szansę.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ