X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży
Odpowiedz

Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozalia321 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się Was poradzić. Jestem w 2 ciąży. 1 ciążę poroniłam, dlatego teraz staram się dmuchać na zimne. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Byłam już i ginekologa - dostałam zastrzyki z heparyny i progesteron w tabelkach Duphaston.

Dzisiaj byłam też u endokrynolog. Według niej moje poziomy hormonów są dobre i nie wymagają zwiększenia dawki. Aktualnie od pół roku biorę Euthyrox 100. Ja się jednak martwię, czy jednak te poziomy nie powinny być wyższe. Co myślicie? Miałyście może podobną sytuację?

To moje aktualne wyniki:
    TSH – 0,428 µIU/ml (1 trymestr 0,009-3,18)
    FT4 – 1,08 ng/dl (1 trymestr 0,93 – 1,70)
    FT3 – 2,17 pg/ml (1 trymestr 2,36 – 4,26)

To wyniki sprzed ciąży:
    TSH – 0,812 µIU/ml (0,35 - 4,94)
    FT4 – 1,13 ng/dl (0,7 - 1,48)
    FT3 – 2,59 pg/ml (1,58 - 3,91)

👩30👨34

💔 06/24 9 tc

⏸️16/01 🥰
    31/01 ❤️ 5mm tętno 131

📆
    06/03 - test PAPP-A
    17/03 - USG prenatalne

💊
    Heparyna 0,4 (Mutacja PAI 1 homo; czynnik V R2 i MTHFR hetero)
    Duphaston 3x1
    Euthyrox 100

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ