X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży
Odpowiedz

Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozalia321 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się Was poradzić. Jestem w 2 ciąży. 1 ciążę poroniłam, dlatego teraz staram się dmuchać na zimne. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Byłam już i ginekologa - dostałam zastrzyki z heparyny i progesteron w tabelkach Duphaston.

Dzisiaj byłam też u endokrynolog. Według niej moje poziomy hormonów są dobre i nie wymagają zwiększenia dawki. Aktualnie od pół roku biorę Euthyrox 100. Ja się jednak martwię, czy jednak te poziomy nie powinny być wyższe. Co myślicie? Miałyście może podobną sytuację?

To moje aktualne wyniki:
    TSH – 0,428 µIU/ml (1 trymestr 0,009-3,18)
    FT4 – 1,08 ng/dl (1 trymestr 0,93 – 1,70)
    FT3 – 2,17 pg/ml (1 trymestr 2,36 – 4,26)

To wyniki sprzed ciąży:
    TSH – 0,812 µIU/ml (0,35 - 4,94)
    FT4 – 1,13 ng/dl (0,7 - 1,48)
    FT3 – 2,59 pg/ml (1,58 - 3,91)

👩30👨34

💔 06/24 9 tc

⏸️16/01 🥰
    31/01 ❤️ 5mm tętno 131

📆
    06/03 - test PAPP-A
    17/03 - USG prenatalne

💊
    Heparyna 0,4 (Mutacja PAI 1 homo; czynnik V R2 i MTHFR hetero)
    Duphaston 3x1
    Euthyrox 100

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ