X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży
Odpowiedz

Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozalia321 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia 2025, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się Was poradzić. Jestem w 2 ciąży. 1 ciążę poroniłam, dlatego teraz staram się dmuchać na zimne. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Byłam już i ginekologa - dostałam zastrzyki z heparyny i progesteron w tabelkach Duphaston.

Dzisiaj byłam też u endokrynolog. Według niej moje poziomy hormonów są dobre i nie wymagają zwiększenia dawki. Aktualnie od pół roku biorę Euthyrox 100. Ja się jednak martwię, czy jednak te poziomy nie powinny być wyższe. Co myślicie? Miałyście może podobną sytuację?

To moje aktualne wyniki:
    TSH – 0,428 µIU/ml (1 trymestr 0,009-3,18)
    FT4 – 1,08 ng/dl (1 trymestr 0,93 – 1,70)
    FT3 – 2,17 pg/ml (1 trymestr 2,36 – 4,26)

To wyniki sprzed ciąży:
    TSH – 0,812 µIU/ml (0,35 - 4,94)
    FT4 – 1,13 ng/dl (0,7 - 1,48)
    FT3 – 2,59 pg/ml (1,58 - 3,91)

👩30👨34

💔 06/24 9 tc

⏸️16/01 🥰
    31/01 ❤️ 5mm tętno 131

📆
    06/03 - test PAPP-A
    17/03 - USG prenatalne

💊
    Heparyna 0,4 (Mutacja PAI 1 homo; czynnik V R2 i MTHFR hetero)
    Duphaston 3x1
    Euthyrox 100

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ