X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży
Odpowiedz

Niskie FT4, FT3 w wczesnej ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rozalia321 Nowa

Wysłany: 20 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Chciałabym się Was poradzić. Jestem w 2 ciąży. 1 ciążę poroniłam, dlatego teraz staram się dmuchać na zimne. Jestem w 4 tygodniu ciąży. Byłam już i ginekologa - dostałam zastrzyki z heparyny i progesteron w tabelkach Duphaston.

Dzisiaj byłam też u endokrynolog. Według niej moje poziomy hormonów są dobre i nie wymagają zwiększenia dawki. Aktualnie od pół roku biorę Euthyrox 100. Ja się jednak martwię, czy jednak te poziomy nie powinny być wyższe. Co myślicie? Miałyście może podobną sytuację?

To moje aktualne wyniki:
    TSH – 0,428 µIU/ml (1 trymestr 0,009-3,18)
    FT4 – 1,08 ng/dl (1 trymestr 0,93 – 1,70)
    FT3 – 2,17 pg/ml (1 trymestr 2,36 – 4,26)

To wyniki sprzed ciąży:
    TSH – 0,812 µIU/ml (0,35 - 4,94)
    FT4 – 1,13 ng/dl (0,7 - 1,48)
    FT3 – 2,59 pg/ml (1,58 - 3,91)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ