Norprolac a ciaza plus inne leki na zbicie prolaktyny
-
witajcie bardzo dlugo lecze wysoka prolaktynr bralan bromergon ale przestal byc skuteczny i biore norprolac 75 x2 na noc. obecie jestem w 5tc. zmniejszylam dawke na 1 tabletke. mam sprzeczne info bo endo kaze odstawic bo lepiej poronic niz urodzic chore ...(nie skomentuje) pytalam rowniez jednego gina tez twierdzi ze odstawic a inny gin sywierdzil ze nagle odstawienie moze spowidowac nagly wzrost prolaktyny i niektore panie biora w ciazy ale 1tabl ja mam dwie i to dosc duzo i decyzja nalezy do mnie. powolywal sie na zagraniczne poblikacje baukowe ze nie wplywa to na dziecko itd a endo tez cos mowila o publikacjsch ze nie ma badan itd... porazka nie wien co robic. jak wasi lekarze ustosunkowali sie do lekow na zbicie prolaktyny?
-
Bierz, faktycznie może być skok prolaktyny. Ja już nie będę wymienić ile i jakie leki brałam w ciąży-łącznie ze sterydami- dziecko urodziło się zdrowe. Wiele kobiet walczących z hiperprolaktynemią nie odstawia gwałtownie leków, zmniejszając stopniowo dawkę do końca pierwszego trymestru, a nawet dłużej. Lekarze się boją, bo wychodzą z założenia, że jak pacjentka poroni no to trudno, im nikt nic tak czy siak nie zarzuci, a w odwrotną stronę to kto wie?
P.S Ja swoją hiperprolaktynemię wyciszałam luteiną, możesz ewentualnie porozmawiać o tym z lekarzem, bo prolaktyna obniża poziom progesteronu i to jego brak jest groźny dla ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2017, 15:26
Tym razem udało się!!!
Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g.
-
Więc prog. wygląda ok. Poziom prolaktyny w ciąży i tak ulega wzrostowi. Poczytaj w internecie na temat dziewczyn które zaszły w ciążę biorąc leki na hiperpro. Uspokoisz się trochę bo wiele z nich tak jak ty brała leki w tym norprolac.Tym razem udało się!!!
-
GRANAT wrote:Więc prog. wygląda ok. Poziom prolaktyny w ciąży i tak ulega wzrostowi. Poczytaj w internecie na temat dziewczyn które zaszły w ciążę biorąc leki na hiperpro. Uspokoisz się trochę bo wiele z nich tak jak ty brała leki w tym norprolac.
-
Nie namawiam do brania leków na własną rękę, ale co lekarz to inna opinia. Moi lekarze byli zdania, że poroniłam tyle razy że obstawili mnie lekami z każdej strony i coś w końcu pomogło, a jedyną nieprawidłowością jaką u mnie wykryto była właśnie hiperprolaktynemia.
Tym razem udało się!!!
-
Spokojnie nie zaszkodzi, a to że się martwisz to zupełnie normalne. Posłuchaj starej aptekary Masz wysoki progesteron i to jest najważniejsze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 21:26
Tym razem udało się!!!
-
GRANAT wrote:Spokojnie nie zaszkodzi, a to że się martwisz to zupełnie normalne. Posłuchaj starej aptekary Masz wysoki progesteron i to jest najważniejsze.
-