X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr O MÓJ BOŻE, JESTEM W CIĄŻY!!
Odpowiedz

O MÓJ BOŻE, JESTEM W CIĄŻY!!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamy, i przyszłe mamy :)
    Dziś dowiedziałam się,że jestem w ciąży... Test ciążowy pokazał 2 kreski,a beta wyniosła 62,4 jednostki. Według kalendarza na tej stronie to 3 tydzień i 5 dzień. Jestem kompletnie zielona w temacie, młoda głupia... Do lekarza idę 29 kwietnia,wcześniej nie dało rady. Proszę kobietki poradzcie mi co teraz robić,czego nie, czy to bezpieczne tyle czekac na wizyte ? Mam milion myśli w głowie!

• MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudniówka wrote:
    Witam wszystkie mamy, i przyszłe mamy :)
    Dziś dowiedziałam się,że jestem w ciąży... Test ciążowy pokazał 2 kreski,a beta wyniosła 62,4 jednostki. Według kalendarza na tej stronie to 3 tydzień i 5 dzień. Jestem kompletnie zielona w temacie, młoda głupia... Do lekarza idę 29 kwietnia,wcześniej nie dało rady. Proszę kobietki poradzcie mi co teraz robić,czego nie, czy to bezpieczne tyle czekac na wizyte ? Mam milion myśli w głowie!
    Kwas foliowy od dziś zażywaj! Koniecznie! Nie dzwigaj. A poza tym to spokojnie, często idzie się na wizytę w 8 tyg ciąży czy nawet później, żeby była pewność, że coś będzie widać na usg.
    Ale nie wszyscy mają taką cierpliwość i idą wcześniej. Również ja:)

9ewngzu33vtqn71b.png

• Ashley86 Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Grudniówka :) Zrób sobie po 48 h kontrolna betę, żeby sprawdzić czy dobrze wzrasta. Na tym portalu jest odpowiedni kalkulator do tego. W każdym razie powinna się co najmniej podwoić. No i tak jak napisała MajaRyt bierz kwas foliowy :)

mhsv3e5e1p7hrrhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje :) Na wizytę za wcześnie. Jeśli nie boli Cię podbrzusze idź na wizytę dopiero po skończonym 7,8 tygodniu. Zaoszczędzisz sobie sporo stresu, bo wcześniej nie będzie nic widać i będą Cię straszyć, że ciąża może się nie rozwinąć. Wiem z autopsji.

A takie podstawy to tak jak dziewczyny mówią, kwas foliowy, nie pij alkoholu, ogranicz kawę jak pijesz, jedz dużo owoców, warzyw, niech posiłki będą urozmaicone. Co wiem, ze jest ciężkie do zrealizowania gdy Cię mdli... ale u Ciebie za wcześnie na jakiekolwiek mdłości :D

• demi_01 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dużo odpoczywaj, w przypadku jakiegokolwiek przeziębienia l4. I beż żadnych nadgodzin!

• Thaliia Debiutantka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o ciąży dowiedzialam sie w sobote :-) z Bety 4-5 tydzień :-) wizyta na 27 kwietnia to moja druga Ciąża.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ