Owulacja
-
nick nieaktualnyWitam Was kochane ciężaróweczki Mam do Was pytanie. Czy przypuszczalnie zaszłyście w ciążę w dniu owulacji wyliczonej przez ovu? Bo jestem bardzo ciekawa czy ono dobrze określa dzień owulacji, ponieważ np. ja ból owulacyjny miałam w nocy z dnia 25go na 26go, a Ovu owulacje określiło mi na 31go. Więc nie wiem czy tak naprawdę moje osobiste odczucia i obserwacje były prawidłowe. Pierwszy test ciążowy robiłam 08.02 i wyszedł już wynik pozytywny. Natomiast 11go miałam już ponad 90bhcg. Mogłybyście podzielić się swoimi obserwacjami i tym jak to było u was, będę bardzo wdzięczna
-
najpierw grtuluję i witam wśród oczekujących mam:)
hmm, u mnie w tym szczęśliwm cyklu ( 10.2012) po wpsywaniu tempki program przesunął ovu z 26.10 na 29 .10( czyli z 16 na 19 dc) a jestem pewna ,że dziecko jest efektem przytulanka z 25.10, więc sama nie wiem jak to jest:) grunt, że potem zobaczyłam dwie niebieskie kreseczki na tescie i tylko to się dla mnie liczy:) wg teorii mówiącej o zywotności plemników, to jeśli będzie syn , będzie to znaczyło,że ovu było 26.10, jeśli córka - to 29.10 - bo ponoć te z X są długodystansowe i dłużej przeżywają w pochwie:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja miałam mój cykl monitorowany i 19 listopada byłam na USG pecherzyk był już duży i lada dzień a nawet godziny lekarz mówił że peknie.
a na ovu mam że w srode 21 listopada pekł
wiec sama nie wiem ;p bo staralismy sie w niedziele i we wtorek potem M pojechał do pracy:) ale udało sie;) -
nick nieaktualny
-
sla.s wrote:martek jak to przesunęło?
No ja nie wiem dopiero to 5 tydzień leci, a widzę, że Ty juz chyba powinnaś znać płeć maleństwa
Ja jakoś czuję, że będzie syn, moja mama też mi tak 'prognozuje'.
zajrzyj sobie na mój ostatni cykl- udostępniłam go, najpierw ustawiło mi na 16 dc, a jak 17 dnia spadła mi o ciutkę tempka a 18 dc lekko podskoczyła to program wskazał ovulację na 19 dc. Co do płci to jakieś 3 tyg temu pani doktor zaryzykowała stwierdzenie, że będzie synek na 70 % ale potem zaczęły się u mnie te plamienia i skupilśmy się na czymś innym. Idę 1-go marca do lekarza i wtedy będę naciskała na określenie płci:) u nas znowu wszyscy , poza lekarzem, twierdzą że będzie córka:)
-
nick nieaktualnyWedług tego co piszesz 11 lutego miałaś 90 bety, a to odpowiada 12emu dniu po owulacji, czyli wychodzi na to, że owulację miałaś 31/01, czyli zgadzałoby się z tym co Ci Ovu wyliczył. U mnie też się zgadza, ewentualnie możliwe jest, że była 1 dzien wcześniej, ale większego wahania na sto procent nie było. Więc ja jestem zadowolona z Ovu, gdyż dobrze wyliczyło mi owulację i dobrze podawał, że na 97% jestem w ciąży w co wątpiłam, ale przed leczeniem zrobiono mi bete i okazało się, że leczenie odwołane, bo się udało. Zapraszam do mojego wykresu jak coś. Beta z krwi wyszła mi 235,6 - tez sie zgadza z wykresem.
A tak na marginesie też robiłam test 8/02 , ale wyszedł mi jeszcze negatywny- nie polecam Pepino// No i wiek ciąży mamy ten sam...
znalzałam cos takiego:
Dni po owulacji Zakres hCG inmIU/ml
10 DPO —- 5 - 50
12 DPO —- 10 - 100
14 DPO —- 20 - 200
16 DPO —- 40 - 400
18 DPO —- 70 - 800
20 DPO —- 140 - 1600
22 DPO —- 180 - 3200Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2013, 18:24
-
nick nieaktualny
-
ja na poczatku cyklu niezbyt dokladnie mierzyłam temp...ale owulaja napewno mi sie przesuneła, nie wiem czy dokładnie tak jak wyznaczył ovu na 23 listopada, w kazdym razie serduszkowanie było niemalże przez cały miesiąc. z kolei śluz płodny miałam troche przed 23 listopada wiec sama nie wiem kiedy ta ovulka mogła nastapic. teraz liczy sie tylko Maleństwo oby wszystko było dobrzeMonis
[/link]
-