X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pecherzyk
Odpowiedz

Pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewula12 Nowa

Wysłany: 10 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ktorym tyg ciazy powinien pojawic sie pecherzyk zoltkowy bylam na usg w 5t5d I wyszedl mi pecherzyk ciazowy o wymiarze 0,97 cm .

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie już zaraz powinien być widoczny, czasem ciąża jest młodsza niż wynika z obliczenia i dlatego jeszcze nic nie widać. Najlepiej iść na USG ok 7 tygodnia, jest wtedy szansa że będzie wszystko co trzeba ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, polecam Ci fajny artykuł na ten temat, podsyłam linka http://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ :)

U mnie w 4t5d był sam pęcherzyk ciążowy (maleńki). Natomiast w 6t2d wg OM był już pęcherzyk żółtkowy, zarodek i bijące serduszko (ale USG wykazało ciążę młodszą o 3 dni, czyli 5t6d).

Wojcinka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ