X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pecherzyk
Odpowiedz

Pecherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewula12 Nowa

Wysłany: 10 marca 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ktorym tyg ciazy powinien pojawic sie pecherzyk zoltkowy bylam na usg w 5t5d I wyszedl mi pecherzyk ciazowy o wymiarze 0,97 cm .

• wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 10 marca 2017, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie już zaraz powinien być widoczny, czasem ciąża jest młodsza niż wynika z obliczenia i dlatego jeszcze nic nie widać. Najlepiej iść na USG ok 7 tygodnia, jest wtedy szansa że będzie wszystko co trzeba ;)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 11 marca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, polecam Ci fajny artykuł na ten temat, podsyłam linka http://mamaginekolog.pl/usg-wczesnej-ciazy-jak-interpretowac/ :)

U mnie w 4t5d był sam pęcherzyk ciążowy (maleńki). Natomiast w 6t2d wg OM był już pęcherzyk żółtkowy, zarodek i bijące serduszko (ale USG wykazało ciążę młodszą o 3 dni, czyli 5t6d).

Wojcinka lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ