Pęcherzyk ciążowy 0,37cm przy beta hcg 220?
-
Cześć. Przychodzę z pytaniem, jak to było u Was.
Zacznę od tego, że moje cykle są długie i nieregularne. Nie wiem kiedy miałam owulację.
11 maja zrobiłam test ciążowy o czułości 10- wyszła bardzo blada druga kreseczka.
13 maja beta HCG 40
15 maja beta HCG 106
17 maja beta HCG 226
17 maja byłam na wizycie u ginekologa, miałam USG w którym lekarz stwierdził pęcherzyk ciążowy 0,37 cm, z USG odpowiada to 5w1d. Czy to możliwe by pęcherzyk ciążowy był widoczny przy becie około 200?
Czy beta hcg 226 na początku 6 tygodnia może być prawidłowym wynikiem? Wydaje się być bardzo niska, bardziej by pasowała na 4w1d. Martwię się bardzo. Jak to u was wyglądało? -
Jeżeli lekarz widział pęcherzyk, to ja bym się raczej nie martwiła. Ewentualnie jeżeli chcesz się upewnić to pójdź w tym tygodniu do innego lekarza, żeby potwierdził słowa tamtego. Wszystko jest możliwe, napewno badałaś beta hcg czy hcg total ilościowe? Mi lekarz powiedział, że między nimi jest różnica i powinno się badać beta hcg. Jakie masz normy laboratoryjne dla poszczególnych tygodni?
-
Na pewno badałam beta HCG. Normy są podane bardzo ogólnie:
Kobiety nie będące w ciąży <5 mlU/ml
>25 mlU/ml : ciąża, wskazane powtórzenie badania po 48h
1-10 tydzień 201,64 -> 225000,00
Chyba rzeczywiście spróbuję umówić się na wizytę do innego lekarza w tym tygodniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 14:59
-
Ol9 wrote:Na pewno badałam beta HCG. Normy są podane bardzo ogólnie:
Kobiety nie będące w ciąży <5 mlU/ml
>25 mlU/ml : ciąża, wskazane powtórzenie badania po 48h
1-10 tydzień 201,64 -> 225000,00
Chyba rzeczywiście spróbuję umówić się na wizytę do innego lekarza w tym tygodniu
Masz po prostu szczęście, że tak szybko było widać pęcherzyk każdy organizm jest inny. Pęcherzyk jest jeszcze maleńki, więc to sam początek. Idź dla pewności do innego lekarza, bo stres nie sprzyja w tym stanie ❤️ -