X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk ciążowy 0,37cm przy beta hcg 220?
Odpowiedz

Pęcherzyk ciążowy 0,37cm przy beta hcg 220?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ol9 Nowa

Wysłany: 18 maja, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Przychodzę z pytaniem, jak to było u Was.
    Zacznę od tego, że moje cykle są długie i nieregularne. Nie wiem kiedy miałam owulację.
    11 maja zrobiłam test ciążowy o czułości 10- wyszła bardzo blada druga kreseczka.
    13 maja beta HCG 40
    15 maja beta HCG 106
    17 maja beta HCG 226
    17 maja byłam na wizycie u ginekologa, miałam USG w którym lekarz stwierdził pęcherzyk ciążowy 0,37 cm, z USG odpowiada to 5w1d. Czy to możliwe by pęcherzyk ciążowy był widoczny przy becie około 200?
    Czy beta hcg 226 na początku 6 tygodnia może być prawidłowym wynikiem? Wydaje się być bardzo niska, bardziej by pasowała na 4w1d. Martwię się bardzo. Jak to u was wyglądało?

• Waflut Autorytet

Wysłany: 18 maja, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli lekarz widział pęcherzyk, to ja bym się raczej nie martwiła. Ewentualnie jeżeli chcesz się upewnić to pójdź w tym tygodniu do innego lekarza, żeby potwierdził słowa tamtego. Wszystko jest możliwe, napewno badałaś beta hcg czy hcg total ilościowe? Mi lekarz powiedział, że między nimi jest różnica i powinno się badać beta hcg. Jakie masz normy laboratoryjne dla poszczególnych tygodni?

age.png
  • Ol9 Nowa

Wysłany: 18 maja, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno badałam beta HCG. Normy są podane bardzo ogólnie:
    Kobiety nie będące w ciąży <5 mlU/ml
    >25 mlU/ml : ciąża, wskazane powtórzenie badania po 48h
    1-10 tydzień 201,64 -> 225000,00

Chyba rzeczywiście spróbuję umówić się na wizytę do innego lekarza w tym tygodniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 14:59

• Waflut Autorytet

Wysłany: 18 maja, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ol9 wrote:
    Na pewno badałam beta HCG. Normy są podane bardzo ogólnie:
    Kobiety nie będące w ciąży <5 mlU/ml
    >25 mlU/ml : ciąża, wskazane powtórzenie badania po 48h
    1-10 tydzień 201,64 -> 225000,00

Chyba rzeczywiście spróbuję umówić się na wizytę do innego lekarza w tym tygodniu

Masz po prostu szczęście, że tak szybko było widać pęcherzyk :) każdy organizm jest inny. Pęcherzyk jest jeszcze maleńki, więc to sam początek. Idź dla pewności do innego lekarza, bo stres nie sprzyja w tym stanie ❤️

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ