X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym bez zarodka
Odpowiedz

Pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym bez zarodka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziś na wizycie lekarskiej otrzymałam następujące wyniki:
    GS 1,5 cm
    YS 0,4 cm
    wiek ciąży 6t 2d

Martwi mnie jednak to, że nie widać zarodka nie mówiąc o serduszku. następna wizyta 8 maja, martwię się. czy były przypadki tak późnego pokazania się zarodka? pozdrawiam

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie masz się czym martwić - sytuacja jest całkowicie normalna :)
    Ciąża może być młodsza na skutek przesunięcia owulacji (co się bardzo często zdarza), albo rozwija się wolniej (co też się bardzo często zdarza). Na wizycie 8 maja będzie widać wszystko :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź :) mam nadzieję, że będzie tak jak napisałaś.
    Bo już raz poroniłam i to całkiem niedawno, więc moja niezbyt poukładana głowa obawia się pustego jaja płodowego ;/ nawet nie podejrzewałam, że tak szybko zaskoczy druga ciąża.

• Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria, ten wiek, ciąży, który podałaś, to jest liczony od OM, czy to wg USG? Bo wielkość pęcherzyka 1,5cm to właśnie jest mniej więcej skończony 6 tydzień.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg OM 6t 4d wg USG 6t 2d

• Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie przy pęcherzyku o tej wielkości zarodek powinien być widoczny. Ale to tylko teoria, może być tak, że gdybyś poszła w kolejnym dniu, to by już był zarodek widoczny. U Ciebie tydzień ciąży wg OM i z USG pokrywają się niemal. A co Ci lekarz powiedział, jak to skomentował? Na kolejnej wizycie już wszystko będziesz wiedziała. W tym momencie na pewno jest zbyt wcześnie na diagnozę o pustym jaju.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazała mi doktor przyjść 8 maja.. tak się boję..

• Daniela Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Kazała mi doktor przyjść 8 maja.. tak się boję..

Wiem, znam ten strach dobrze, poroniłam w styczniu.

W przyszłym tygodniu długi weekend, pewnie dlatego wyznaczyła Ci taki termin, ale faktycznie to trochę długo, może udałoby Ci się gdzieś wcześniej wbić?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w lutym poroniłam. No niestety nie da się :( chyba ze gdzieś prywatnie, a prywatnie i tak mam na 8 maja to bym musiała jechać do innego miasta.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przy pęcherzyku 13-14mm nie byl widiczny zarodek. Nie wiem kiedy pokazał sie bo na kolejne usg poszlam 11 dni pozniej i mial 0,85cm.

Wiktoria2909, Daniela lubią tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    A ja w lutym poroniłam. No niestety nie da się :( chyba ze gdzieś prywatnie, a prywatnie i tak mam na 8 maja to bym musiała jechać do innego miasta.

8 maja to dobry termin - sprawa się już na pewno wyjaśni.
    Ja też pierwszą ciążę miałam puste jajo, a dwa cykle po zabiegu zaszłam w kolejną.. i wygląda na to, że wkrótce rozwiązanie.

Uszy do góry - uda się tym razem :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Sprawa się wyjaśniła, wczoraj dostałam krwawienia. Myślałam że to najgorsze i że mam puste jajo które się wydala. Pojechałam na IP. Po długim czasie oczekiwania i przygotowywania się na najgorsze okazało się że dziecko jest i żyje! słyszałam jego serduszko. Przyczyną krwawienia jest krwiak 7 mm. Dostałam leki i muszę odpoczywać. Cieszę się, że to krwiak a nie najgorsze. Dziwne tylko że ta poprzednia lekarka u której byłam dosłownie 4 dni temu nie zauważyła ani krwiaka (plamiłam już) ani dziecka, bo nie urosło chyba tyle w 3 dni. Wniosek z tego taki, nadzieja zawsze jest. Jajo 1,5 cm nie musi wcale być ostatecznie puste jak to straszą lekarze. Pozdrawiam

Ètoile lubi tę wiadomość

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria2909 wrote:
    Cześć. Sprawa się wyjaśniła, wczoraj dostałam krwawienia. Myślałam że to najgorsze i że mam puste jajo które się wydala. Pojechałam na IP. Po długim czasie oczekiwania i przygotowywania się na najgorsze okazało się że dziecko jest i żyje! słyszałam jego serduszko. Przyczyną krwawienia jest krwiak 7 mm. Dostałam leki i muszę odpoczywać. Cieszę się, że to krwiak a nie najgorsze. Dziwne tylko że ta poprzednia lekarka u której byłam dosłownie 4 dni temu nie zauważyła ani krwiaka (plamiłam już) ani dziecka, bo nie urosło chyba tyle w 3 dni. Wniosek z tego taki, nadzieja zawsze jest. Jajo 1,5 cm nie musi wcale być ostatecznie puste jak to straszą lekarze. Pozdrawiam

No widzisz - zawsze mówię, że trzeba być dobrej myśli :)

7 mm to malutki krwiak, ja miałam kilkucentymetrowy. Mogło go nie być widać nawet jak plamiłaś - u mnie przy krwawieniu nie było go widać - dopiero tydzień później się objawił. Dostałam duphaston i krwiak zniknął w 2 trymestrze (wykryty w 5 tygodniu).

Wszystko będzie dobrze! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:18

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem wedlug ostatniej miesiaczki w 5 tyg.ciazy...wedlug bety 3 tydzien...kiedy moge isc na 1usg zeby zobaczyc czy jest wszystko ok?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiąc jakoś żeby wszystko było ładnie widać
    Widzę też wynik progesteronu, jest dość niski
    Miałam wynik 26 ng/ml i dostałam progesteron
    Nie mówię aby straszyć tylko dla bezpieczeństwa :)

• migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 3 maja 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Dziewczyny ja jestem wedlug ostatniej miesiaczki w 5 tyg.ciazy...wedlug bety 3 tydzien...kiedy moge isc na 1usg zeby zobaczyc czy jest wszystko ok?
    Pęcherzyk ciazowy widoczny jest przy becie ok 1500, a serduszko ok 13 000.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:

Najlepiej nie wcześniej niż w 7 tygodniu ciąży (czyli nie wcześniej niż 6t0d) - zwykle w tym czasie widać już wszystko, ale zdarza się, kiedy owulacja jest przesunięta, że zarodek z serduszkiem widoczny jest dopiero w 8 skończonym (!) tygodniu ciąży (8t0d).
    migotka_83 wrote:
    Pęcherzyk ciazowy widoczny jest przy becie ok 1500, a serduszko ok 13 000.

Nie jest to prawda.

Pęcherzyk ciążowy powinien być widoczny do bety 5000 mlU/ml, u mnie pęcherzyka nie było widać nawet przy becie 2500 mlU/ml, więc dobrze zgłębiłam temat - info o becie 5000 mlU/ml pochodzi z anglojęzycznego doktoratu. W Polsce z jakiegoś powodu lekarze powtarzają jak mantrę, że jest to wartość 1000 mlU/ml (?).

Co do serduszka to nie mam informacji naukowych, ale z wątku na tym forum "przy jakim beta HCG widać serduszko?" wynika, że jest to wartość ok. 17 tysięcy mlU/ml.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 17:31

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ