Pęcherzyk z pęcherzykiem żółtkowym bez zarodka
-
nick nieaktualnyWitam dziś na wizycie lekarskiej otrzymałam następujące wyniki:
GS 1,5 cm
YS 0,4 cm
wiek ciąży 6t 2d
Martwi mnie jednak to, że nie widać zarodka nie mówiąc o serduszku. następna wizyta 8 maja, martwię się. czy były przypadki tak późnego pokazania się zarodka? pozdrawiam
-
Nie masz się czym martwić - sytuacja jest całkowicie normalna
Ciąża może być młodsza na skutek przesunięcia owulacji (co się bardzo często zdarza), albo rozwija się wolniej (co też się bardzo często zdarza). Na wizycie 8 maja będzie widać wszystko -
nick nieaktualnyDziękuję Ci bardzo za odpowiedź mam nadzieję, że będzie tak jak napisałaś.
Bo już raz poroniłam i to całkiem niedawno, więc moja niezbyt poukładana głowa obawia się pustego jaja płodowego ;/ nawet nie podejrzewałam, że tak szybko zaskoczy druga ciąża. -
nick nieaktualny
-
Teoretycznie przy pęcherzyku o tej wielkości zarodek powinien być widoczny. Ale to tylko teoria, może być tak, że gdybyś poszła w kolejnym dniu, to by już był zarodek widoczny. U Ciebie tydzień ciąży wg OM i z USG pokrywają się niemal. A co Ci lekarz powiedział, jak to skomentował? Na kolejnej wizycie już wszystko będziesz wiedziała. W tym momencie na pewno jest zbyt wcześnie na diagnozę o pustym jaju.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Wiktoria2909 wrote:Kazała mi doktor przyjść 8 maja.. tak się boję..
Wiem, znam ten strach dobrze, poroniłam w styczniu.
W przyszłym tygodniu długi weekend, pewnie dlatego wyznaczyła Ci taki termin, ale faktycznie to trochę długo, może udałoby Ci się gdzieś wcześniej wbić?❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wiktoria2909 wrote:A ja w lutym poroniłam. No niestety nie da się chyba ze gdzieś prywatnie, a prywatnie i tak mam na 8 maja to bym musiała jechać do innego miasta.
8 maja to dobry termin - sprawa się już na pewno wyjaśni.
Ja też pierwszą ciążę miałam puste jajo, a dwa cykle po zabiegu zaszłam w kolejną.. i wygląda na to, że wkrótce rozwiązanie.
Uszy do góry - uda się tym razem -
nick nieaktualnyCześć. Sprawa się wyjaśniła, wczoraj dostałam krwawienia. Myślałam że to najgorsze i że mam puste jajo które się wydala. Pojechałam na IP. Po długim czasie oczekiwania i przygotowywania się na najgorsze okazało się że dziecko jest i żyje! słyszałam jego serduszko. Przyczyną krwawienia jest krwiak 7 mm. Dostałam leki i muszę odpoczywać. Cieszę się, że to krwiak a nie najgorsze. Dziwne tylko że ta poprzednia lekarka u której byłam dosłownie 4 dni temu nie zauważyła ani krwiaka (plamiłam już) ani dziecka, bo nie urosło chyba tyle w 3 dni. Wniosek z tego taki, nadzieja zawsze jest. Jajo 1,5 cm nie musi wcale być ostatecznie puste jak to straszą lekarze. Pozdrawiam
Ètoile lubi tę wiadomość
-
Wiktoria2909 wrote:Cześć. Sprawa się wyjaśniła, wczoraj dostałam krwawienia. Myślałam że to najgorsze i że mam puste jajo które się wydala. Pojechałam na IP. Po długim czasie oczekiwania i przygotowywania się na najgorsze okazało się że dziecko jest i żyje! słyszałam jego serduszko. Przyczyną krwawienia jest krwiak 7 mm. Dostałam leki i muszę odpoczywać. Cieszę się, że to krwiak a nie najgorsze. Dziwne tylko że ta poprzednia lekarka u której byłam dosłownie 4 dni temu nie zauważyła ani krwiaka (plamiłam już) ani dziecka, bo nie urosło chyba tyle w 3 dni. Wniosek z tego taki, nadzieja zawsze jest. Jajo 1,5 cm nie musi wcale być ostatecznie puste jak to straszą lekarze. Pozdrawiam
No widzisz - zawsze mówię, że trzeba być dobrej myśli
7 mm to malutki krwiak, ja miałam kilkucentymetrowy. Mogło go nie być widać nawet jak plamiłaś - u mnie przy krwawieniu nie było go widać - dopiero tydzień później się objawił. Dostałam duphaston i krwiak zniknął w 2 trymestrze (wykryty w 5 tygodniu).
Wszystko będzie dobrze!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2018, 11:18
-
Dziewczyny ja jestem wedlug ostatniej miesiaczki w 5 tyg.ciazy...wedlug bety 3 tydzien...kiedy moge isc na 1usg zeby zobaczyc czy jest wszystko ok?Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY .
-
nick nieaktualny
-
Agulaa30 wrote:Dziewczyny ja jestem wedlug ostatniej miesiaczki w 5 tyg.ciazy...wedlug bety 3 tydzien...kiedy moge isc na 1usg zeby zobaczyc czy jest wszystko ok?
5 lat walki...
3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
Ciąża pozamaciczna 05.2018
NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
05.2019 Naturalsik ❤ -
Agulaa30 wrote:Dziewczyny ja jestem wedlug ostatniej miesiaczki w 5 tyg.ciazy...wedlug bety 3 tydzien...kiedy moge isc na 1usg zeby zobaczyc czy jest wszystko ok?
Najlepiej nie wcześniej niż w 7 tygodniu ciąży (czyli nie wcześniej niż 6t0d) - zwykle w tym czasie widać już wszystko, ale zdarza się, kiedy owulacja jest przesunięta, że zarodek z serduszkiem widoczny jest dopiero w 8 skończonym (!) tygodniu ciąży (8t0d).
migotka_83 wrote:Pęcherzyk ciazowy widoczny jest przy becie ok 1500, a serduszko ok 13 000.
Nie jest to prawda.
Pęcherzyk ciążowy powinien być widoczny do bety 5000 mlU/ml, u mnie pęcherzyka nie było widać nawet przy becie 2500 mlU/ml, więc dobrze zgłębiłam temat - info o becie 5000 mlU/ml pochodzi z anglojęzycznego doktoratu. W Polsce z jakiegoś powodu lekarze powtarzają jak mantrę, że jest to wartość 1000 mlU/ml (?).
Co do serduszka to nie mam informacji naukowych, ale z wątku na tym forum "przy jakim beta HCG widać serduszko?" wynika, że jest to wartość ok. 17 tysięcy mlU/ml.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2018, 17:31
-