X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pierwsze USG krwiaki czy podwójna ciąża
Odpowiedz

Pierwsze USG krwiaki czy podwójna ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mayla89 Debiutantka

Wysłany: 30 lipca 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Co o tym myślicie? jestem 17 dpt. Byłam dzisiaj na USG, lekarz widział pęcherzyk ciążowy 7 mm ale oprócz niego jakieś dwa punkty mówił że mogą to być jakieś małe krwiaczki pytał czy nie miałam plamienia ( nie miałam, jedynie ból brzucha jak na okres)druga możliwa opcja, że w bardzo rzadkich przypadkach zdarza się że jeden zarodek podzieli się na dwa. Biore lutinus, estrofem (mam odstawić od 30.07) neoparin. Czy to jest coś czym należy się martwić? Cykl świeży, zarodek 5 dniowy.
    Mam przyjść za 10 dni na USG bo wtedy się wyjaśni ale co przez te 10dni, mogę coś zrobić? Czy jeśli to faktycznie krwiaki to one się wchłaniają czy muszą pęknąć i pojawia się krwawienie. Wole być przygotowana żeby nie zejść na zawał...
    Beta I 20,4 II 97 III 400.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ