X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Plamienie tydzień po implantacji
Odpowiedz

Plamienie tydzień po implantacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ppaauullaa Koleżanka

Wysłany: 5 grudnia 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc/ pocieszenie... miałam cykl monitorowany, równo dwa tyg temu była owulacja, tydzień temu czułam implantacje, beta hcg pięknie przyrastala: 4 dni temu 5,9, 3 dni temu 14,4, 2 dni temu 35,3, a dziś w nocy dostałam brazowe plamienie. Mam za sobą dwie biochemiczne, ale czułam że to jest mój cykl i chyba znowu się myliłam. Czy któraś z was miała podobna sytuacje i utrzymała cieze? Może macie jakieś porady jak zmniejszyć plamienie, żeby nie doszło do poronienia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2016, 07:50

• alciak Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję szybką wizytę u lekarza, gdzieś prywatnie, może przepisze luteinę albo duphaston. A może to krwiak? Powinien być widoczny na usg. Jeśli plamienie to niestety powtórka tego co już przeszłaś, niestety ale nikt tego niczym nie zatrzyma. Przeszłam dwa poronienia, rozumiem Twój niepokój... mam nadzieję, że jednak tym razem będzie u Ciebie inaczej.

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • ppaauullaa Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alciak, z samego rana pobiegłam do lekarza, zwiekszylismy dawkę duphastonu, plus 3 x1 nospa i plamienie ustąpiło po niespełna 48 godzinach, a beta daleej rośnie. Noc była nieprzespana, byłam pewna że to juz koniec, a tu psikus i walczymy dalej :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ