X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr PŁEĆ DZIECKA
Odpowiedz

PŁEĆ DZIECKA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciekawa jestem jak jest u Was? Czujecie czy będzie chłopak czy dziewczynka?
    Czy sprawdzają sie chińskie kalendarze lub inne znaki?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się nic nie sprawdziło :) Chiński kalendarz wskazywał chłopca, zachcianki kulinarne również, nawet kształt brzucha podobno zwiastuje chłopca. Przeciwne zdanie ma tylko usg, na którym lekarze widzą dziewczynę ;) Ale zawsze jest jeszcze szansa, że dziecko zrobi nam niespodziankę i okaże się jednak chłopcem :D

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • diewuszka86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiński kalendarz wskazywał chłopca, ja miałam przeczucie, że chłopiec, każdy kto patrzył na mój rosnący brzuch mówił, że chłopiec. No i sprawdziło się, oczekuję na syna :)

l54t4dr.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciakawa jestem jak sprawdza się ten kalendarz chiński.
    Mi pokazuje na dziewczynkę.Ale nie chce wiedzieć wcześniej :)

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki!
    Mi mama wróżyła z obrączki która bujała się na moim włosie. Za każdym razem wychodziła dziewuszka, jeżeli chodzi o kuchnie to ciężko stwierdzić, iż jem słodkie, słone, kwaśne - Wszystko na co przyjdzie ochota :D Jedyne co to na owoce i warzywa patrzeć nie mogę (BLEE) a kalendarzyk chiński pokazuje na chłopca, chociaż PODOBNO chłopcy mamie urody nie odbierają, a mi niestety ciąża strasznie urodę odebrała :D
    Na razie czekamy co tam sie kluję pod serduszkiem, mam cichą nadzieję, że to dziewuszkaa :)

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak patrzyłam na kalendarz chinski to kazda dziewczyna w wieku 21 lat,kora zaszla w ciaze od lutego do grudnia urodzi dziewczynke...to przeciez bez sensu...

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez myslalam ze ten kalendarz jest bez sensu, bylam swiecie przekonana ze nosze dziewczynke, intuicja taka I koniec, dla jaj popatrzylam sobie co pokazuje kalendarz I wyszedl mi chlopiec. Pomyslalam glupi kalendarz, zapomnialam o tym, a na polowkowych co sie okazalo?? Synus!

• Hope_ Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 10:51

7v8rugpjlukgsvjv.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 29 września 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też bede miala w przyszlym tygodniu badanie prenatalne, to bedzie 12/13 tydzien, może coś będzie widać?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2016, 20:39

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • MamaFilipka Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czuję w kościach, że domajstrowałam się drugiego chłopaczka. Raz, że serduchowanie najprawdopodobniej dzień przed owu, dwa...ja chyba nie potrafię spłodzić płci żenskiej:)Może i dobrze, nie będę się musiała tamponami dzielić;):)
    Ja byłam tak szurnięta w pierwszej ciąży, że kazałam babce na 3d szukać płci w ..12 t;) Baba wróżyła wtedy z guzka płciowego i wywróżyła dobrze, bo w 20 tyg. jądra aż wyskakiwały z monitora;) A w międzyczasie u gin prowadzącego, Filip był raz panienką, raz chłopcem, znowu panienką..W myśl zasady "zależy jak leży;";D

letrox 50,polocard, 2x dupek, 2x lut.100mg, clexane 40mg.
    Aniołek 6tc 02.2016
    Aniołek 5tc 04.2016
    34bwol2a1ibcpjtc.png
    k0kdtrd8ds6vv75x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ