Początek ciąży, wizyta u ginekologa i brązowy śluz
-
Witam was.
Jestem w swojej pierwszej ciąży, ale bardzo upragnionej. Wiele miesięcy trwały starania. Jestem dwa tygodnie po dacie spodziewanej miesiączki. Wszystkie testy wychodzą niemalże od razu pozytywne. Mam skurcze brzucha, czasami, takie jakby rozrywanie, hmm może kłucia. Bolą mnie piersi niemalże od samego początku (wiec na początku myślałam ze to znów tylko miesiączka). Gdy okazało się że test jest pozytywny przestawiłam wizytę do ginekologa o tydzień wcześniej. Miałam pójść do niego porozmawiać o może jakieś niepłodności. Kiedy jednak okazało się że jestem w ciąży, zmieniłam ta wizytę. Wczoraj stało się coś takiego, że poleciało mi troszkę brązowego śluzu. Czy któraś z was tez tak miała? Czy te wszystkie objawy są normalne?
Wizytę mam we wtorek i nie wiem czy Panikować już czy tez nie ma takiej potrzeby.
Dodatkowo pytanie czy już powinno być coś widać na usg?
Pozdrawiam. -
nick nieaktualnyHej, Krwawienia/ plamienia we wczesnej ciąży mogą mieć różne podłoże i masę przyczyn. Żadne plamienie nie jest normalne i każde trzeba skonsultować z lekarzem. Badałaś przyrosty Beta co 48h? Dwa tygodnie po miesiączce powinno być już widać pęcherzyk ale najpewniej jeszcze bez akcji serca. Nie panikować
Pozdrawiam i powodzenia -
Cześć, nie chcę zakładać nowego wątku więc podczepie się tu:) otóż, jestem w 4 tygodniu ciąży, wczoraj zrobiłam betę -75, jutro idę sprawdzić przyrost, natomiast martwi mnie trochę, że pierwszą wizytę u mojego lekarza mam w 9tc ,(jest na urlopie), czy to nie za późno? Czy nie muszę wcześniej jakis badań zrobic? To pierwsza ciąża i trochę się stresuję. Warto iść wcześniej do kogoś innego np w 6 czy 7 TC ?
Pozdrawiam -
nick nieaktualnyNo przed 9 tygodniem moim zdaniem należy zrobić USG np. koło 7tc, powinno już nic serce,żeby mieć pewność że to nie puste jajo ani ciąża pozamaciczna. Dodatkowo już na samym początku warto zbadać TSH i morfologię żeby jak coś już od początku się leczyć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 14:37
-