X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Podroz samolotem w pierwszych tygodniach
Odpowiedz

Podroz samolotem w pierwszych tygodniach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Es88 Nowa

Wysłany: 9 stycznia, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś z was podrozowala bedac wcpierwszych tygodniach ciazy samolotem ok 11-12h (daleki dystans). Staramy sie ale rowniez planujemy dalekie wakacje i zastanawiam sie czy jest jakies ryzyko czy bedzie to bezpieczne ?

• Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój człowiek leciał samolotem na wakacje w dwie strony i nawet jechał na wielblodzie :D jeśli to są piczat
    ki to obstawiam, że wpływu wielkiego nie ma. Można to uznać za sporadyczne latanie, więc to nie jest duży problem. Przeciążenia są, ale leotkotrwale. Pamiętaj poc dużo w trakcie, bo powietrze w samolocie jest bardzo suche. Do toalety choć jak saper, bo są bardzo brudne. Nie polecam dotykać okien, bo je się myje raz na pół roku a każdy na nie chucha i dmucha. Najlepiej trochę pochodzic, można wziąć przed potem jakiś Acard żeby poprawić krazenie. Ja miałam w planach odwołać wakacje, gdybym zaszła, ale głównie dlatego, że ja mam problem z ciazami biochemicznymi bardzo wtedy krwawię i psychicznie jestem dobita. Niemniej owulacja wyszła tak, że dowiedziałam się o ciąży 3 dnia urlopu :) i jedt wszystko dobrze.
    Podróże w późniejszych tygodniach nie są bardzo ryzykowne, jeśli nie plamisz, ale pytanie jak się będziesz czuła, bo jak masz mieć nudności, to też lipa.

Powodzenia :)

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
  • Roxie_eS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps: ja wykupiłam ubezpieczenie od rezygnacji, na jakby co.

Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.

W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
    03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺

Nowe rozdanie:
    Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy

20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ