X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pomiar ciśnienia - co z tym ciśnieniomierzem
Odpowiedz

Pomiar ciśnienia - co z tym ciśnieniomierzem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madziuchna Nowa

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam problem, po wczorajszej wizycie u lekarza mam zacząć mierzyć ciśnienie. Kupiłam ciśnieniomierz jednak w instrukcji obsługi jest napisane, że nie zaleca się pomiarow u kobiety w ciąży, wg was nie mogę w takim razie go stosować?

• mrówa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co on takiego robie ze nie moga go uzywac kobiety w ciazy?
    ja mierze sobie takim ciesnieniomierzem ktory zaklada sie na przedramie

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • FaNiente Nowa

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to ciśnieniomierz? Faktycznie na niektórych urządzeniach elektronicznych widnieje informacja, że ciężarówki nie powinny z nich korzystać, ja tak mam np. z wagą łazienkową, która ma wbudowane diody mające na celu zbadanie zawartości tłuszczu w organiźmie. Być może Twój ciśniemiomierz też ma jakąś diodę, która może zaszkodzić ciąży?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ