X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Pomiar ciśnienia - co z tym ciśnieniomierzem
Odpowiedz

Pomiar ciśnienia - co z tym ciśnieniomierzem

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Madziuchna Nowa

Wysłany: 10 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Mam problem, po wczorajszej wizycie u lekarza mam zacząć mierzyć ciśnienie. Kupiłam ciśnieniomierz jednak w instrukcji obsługi jest napisane, że nie zaleca się pomiarow u kobiety w ciąży, wg was nie mogę w takim razie go stosować?

• mrówa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co on takiego robie ze nie moga go uzywac kobiety w ciazy?
    ja mierze sobie takim ciesnieniomierzem ktory zaklada sie na przedramie

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • FaNiente Nowa

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki to ciśnieniomierz? Faktycznie na niektórych urządzeniach elektronicznych widnieje informacja, że ciężarówki nie powinny z nich korzystać, ja tak mam np. z wagą łazienkową, która ma wbudowane diody mające na celu zbadanie zawartości tłuszczu w organiźmie. Być może Twój ciśniemiomierz też ma jakąś diodę, która może zaszkodzić ciąży?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ