Pozytywny test po konizacji
-
Dziewczyny , pomóżcie , mam mętlik w głowie.
W kwietniu konizacja (cin1) , dostaliśmy zielone światło . 19.06 dwie upragnione kreski na teście…
Za 3 dni będę w PL i nie wiem czy od razu udac się do lekarza ? ( pokazuje ze to 5tc) wizytę umówiłam na 04.07 ( będzie 7tc ) dodam ze jestem po jednym poronieniu . Boje się iść za wczesnie , ponieważ lekarz nic nie zobaczy , ale czy z uwagi na niedawna konizacje to jest konieczne ? Czy lepiej poczekać ? -
Myślę, że konizacja nie ma wpływu na rozwój płodu - to zupełnie inne miejsca - w zależności od wielkości ingerencji może mieć chyba wpływ na donoszenie ciąży (jeśli np była amputacja szyjki - tak doczytałam), ale z tego, co znalazłam w różnych poradach ekspertów, to konizacja nie ma wpływu na zarodek.
Ja bym poczekała do tego 7t, bo wtedy powinno być już wszystko widać, a naprawdę duuużo zależy od sprzętu. Chyba, że masz możliwość zapisać się do innego lekarza wcześniej i nie wytrzymasz tych dwóch tygodni
Ja teraz jestem w 8t, poszłam niby w 5t+5d i było widać sam pęcherzyk i lekarz nastraszył mnie pustym jajem Wiedziałam, ze ma kiepski sprzęt i poszłam za tydzień do kliniki, a tam i zarodek i serduszko. Teraz więc bym poczekała, by oszczędzić sobie stresu.Katka91 lubi tę wiadomość
-