X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Progesteron na podtrzymanie….
Odpowiedz

Progesteron na podtrzymanie….

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnGI 86 Nowa

Wysłany: 9 września 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem aktualnie w 14tyg i 5dni po in vitro, od początku ciąży jestem na 6 tabletkach luteiny dopochwowo, 1 tabletce progesteronu besis i 2 zastrzykach prolutexu. Lekarz każe mi w 16 tygodniu odstawić te leki. Czy któraś tez miała takie zalecenia? Czy takie drastyczne odstawienie nie wpłynie negatywnie na ciąże? Jestem po 2 poronieviach wiec Proszę o pomoc bo zaczynam panikować…

• Monika:) Przyjaciółka

Wysłany: 9 września 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi,

Miałam przepisaną luteinę w pierwszej ciąży i pamiętam że schodziłam z niej stopniowo od chyba 14 tyg do 16 czy 17
    Jeśli masz niepokój, poradziłabym się jeszcze innego lekarza, zawsze będziesz spokojniesza!

rfxg9jcgzbzrvpp9.png
  • AnGI 86 Nowa

Wysłany: 9 września 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo za pomoc :-)

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnGI 86 wrote:
    Cześć Dziewczyny, jestem aktualnie w 14tyg i 5dni po in vitro, od początku ciąży jestem na 6 tabletkach luteiny dopochwowo, 1 tabletce progesteronu besis i 2 zastrzykach prolutexu. Lekarz każe mi w 16 tygodniu odstawić te leki. Czy któraś tez miała takie zalecenia? Czy takie drastyczne odstawienie nie wpłynie negatywnie na ciąże? Jestem po 2 poronieviach wiec Proszę o pomoc bo zaczynam panikować…

W pierwszej ciąży przyjmowałam duphaston i luteinę i też dostałam zalecenia, żeby w 16tc już odstawić leki. W 16 tc łożysko przejmuje sprawę :)

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ