X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Progesteron- początek a koniec ciąży
Odpowiedz

Progesteron- początek a koniec ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Natalia_2204 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Mam za sobą dwie ciąże biochemiczne, a teraz jestem w 5. tygodniu ciąży.
    Chciałabym zapytać Was o doświadczenia z poziomem progesteronu.

U mnie wygląda to tak:
    1. badanie – 24,5 ng/ml
    po tygodniu – 18,8 ng/ml
    po kolejnych 4 dniach – 15 ng/ml
    Beta rośnie bardzo ładnie:
    1 badanie – 24,5
    2 badanie (48h) – 167
    3 badanie (48h) – 345
    4 badanie 4 dni później – 2545
    Obecnie biorę:
    Duphaston 2x2 tabletki (10 mg)
    Utrogestan dopochwowo 2x2 (200 mg)
    Czy któraś z Was miała podobne wyniki progesteronu i mimo to ciąża zakończyła się szczęśliwie?

• Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 26 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Z tego co dowiedziałam się tu na forum duphaston nie wyjdzie ci w wynikach bo jest to syntetyczny progesteron, nie wiem jak z utrogestanem.

Jestem w 7+5, już nie badam progesteronu ale od początku ciąży miałam na poziomie 16-17ng/ml i też biorę 2x2 duphaston bo jestem po poronieniu. Raz miałam 15,2 ng/ml, ale krew pobierałam po 10 a inne pomiary mam z 6:30-8:00.

Nie wiem czy ciąża zakończy się szczęśliwie ale póki co nie mam powodów do podejrzewania że tak nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca, 13:03

Natalia_2204 lubi tę wiadomość

34👩🏽35👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔

Ona
    ❗️cross-match 36,6%
    ⚠️trombofilia MTHFR (A1298) homo PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c, białko s, białko s aktywność, zespół antyfosfolipidowy
    ✅ B12, D3, TSH, ft4, żelazo, ferrytyna, homocysteina, kwas foliowy
    ⏳ cd56, cd138
    💊euthyrox 50/25, modulator homocysteiny, 400ug folian, sorbifer, wit C, wit D, probiotyki, jod, desloratadyna
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ❔Morfologia nasienia, fDNA, HBA
  • Devi.A Nowa

Wysłany: 29 lipca, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pierwszy wynik progesteronu przy becie ok 300 był 4... 5 tygodni byłam na prolutexie, teraz wynik ok 30, jestem już na samej luteinie i póki co kończę 10 tydzień i jest ok.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ