X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Prosze o pomoc...
Odpowiedz

Prosze o pomoc...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2017, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesiecy temu urodzilam synka ... Od maja nie dostałam okresu ogólnie nie mam regularnego okresu od porodu . Kilka dni temu zrobilam 2 testy wyszly pozytywne alee rowniez zrobilam morfologie i mocz badanie ogolne bo nie najlepiej sie czuje i wynik TSH wyszedł mi 0,028 a norma jest od 0,550 i zgłupiałam czy mam nadczynnosc ??? Mało tego w moczu wyszla mi krew ślad (moze byc to od zapalenia nerek ,bolą mnie )
    Przeczytalam w internecie ,że jak ma sie nadczynnosc tarczycy albo zapalenie nerek to test ciazowy moze wyjsc pozytywny a ciazy nie ma ... Czy spotkałyscie sie z takimi sytuacjami bo ja juz wariuje czy jestem chora czy w ciazy...Wizyta u ginekologa za tydzien :(
    Pozdrawiam

201610141756.png
    201802217352.png
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z interpretacją wyników nie pomogę, ale polecam zrobić test beta HcG z krwi. Myślę, że rozwiąże Twój dylemat :)

• Promyczek_91 Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie. Zrob bete ale jak dla mnie tobardzo mozliwe ze jestes w ciazy bo w 1 trymestrze tsh jest nizsze... Nerki tez dokuczaja np moja kuzynka przed ciaza nie miala problemow z nerkami a w trakcie ciazy przyszedl bol, krwawienie i szpital niestety ale wszystko slonczylo sie dobrze.

Kacperek <3
    zrz6j44jjz79nrpx.png
    Aniolek [*] 04.04.17
    2nn3e6hhxf8nkpcs.png

Nadzieja umiera ostatnia :-)
  • optymistkaaa Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniecznie daj znać !! :)

• kasiaa.. Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zrobiłam badań z krwi udało mi się dostać do ginekologa okazało się ,że jestem w 9 tygodniu ciąży :) Cieszę się ale również martwie wyniki moczu mam słabe dziś odebrałam wynik i martwie się bardzo...

201610141756.png
    201802217352.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ