Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Proszę o pomoc
Odpowiedz

Proszę o pomoc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 6tyg ciąży wczoraj byłam u ginekologa,ale trafiłam na takiego co nic się od niego nie dowiedziałam. Był bardzo nie przyjemny i nie chciał odpowiedzieć mi na żadne pytania. Dzisiaj rano jak sie załatwiałam na papierze zauważyłam leciutkie brązowe plamki i zaczęłam bardzo się martwić,nic mnie nie boli i już więcej takich plamek nie ma nie wiem co robić??? pomóżcie!

malinka26
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze - nie panikuj!
    Sprawdź dokładnie, czy to nie są jakieś ślady na papierze, niektóre maja jakieś czerwone niteczki.
    Po drugie zobacz, czy to jednorazowe plamienie, czy dalej je masz.
    Po trzecie - umów się do innego lekarza, nawet prywatnie jeśli trzeba. W 6 tc powinno być już widać pęcherzyk, możesz tez sprawdzić bHCG.

malinka26 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Magdalena 94 Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po badaniu USG też miałam takie brązowe plamienia, ale były one tylko jeden dzień. Więc wydaje mi się, że nie musisz panikować:)

malinka26 lubi tę wiadomość

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do lekarza prywatnie powiedziałam mu jak wygląda cała sytuacja kazał mi się zgłosić jutro na wizyte i wziąść duphaston.Plamienia już niby nie ma,ale jestem strasznie przewrażliwiona już jedno dziecko straciłam cały czas się boję,że to może się powtórzyć :(

malinka26
  • malinka26 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam dziewczyny za pozytywne odpowiedzi mam nadzieję,że bedzie wszystko dobrze.

Magdalena 94 lubi tę wiadomość

malinka26

Wysłany: 3 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać co Ci lekarz powiedział:)

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok mam nadzieję,że będą to dobre wiadomości nie mogę sobie miejsca znaleść staram sie nie myslec ale to takie trudne... ahh

malinka26

Wysłany: 3 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale Cię rozumiem, bo ze mną było tak samo:) Ale wtedy nie umiałam panikować mimo, że to moja pierwsza ciąża:) do tej pory jest w jak najlepszym porządku:)

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 3 marca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już jestem szczęśliwą mamusią 5letniego chłopca,ale bardzo bym chciała żeby teraz tez było wszystko dobrze staram się myśleć pozytywnie :) a ty w którym tyg?

malinka26

Wysłany: 3 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dziś zaczęłam 10 tydzień:) wizytę mam 9 marca i nie mogę się doczekać cóż ja tam ujrze ciekawego na monitorze:)

• malinka26 Koleżanka

Wysłany: 4 marca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ja dzisiaj byłam u lekarza stwierdził,że to 5tydzień i kazał leżeć ze względu na te plamienia i brac duphaston

malinka26

Wysłany: 6 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinka26 wrote:
    Super ja dzisiaj byłam u lekarza stwierdził,że to 5tydzień i kazał leżeć ze względu na te plamienia i brac duphaston
    Czy lekarz powiedział, że to coś groźnego?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ