X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeciwciała przeciwplemnikowe w ciązy
Odpowiedz

Przeciwciała przeciwplemnikowe w ciązy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Avanza Koleżanka

Wysłany: 28 marca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, jestem tu nowa :)

Niedawno się dowiedziałam, że jestem w 6 tyg ciazy, po 3 miesiącach starań :) Biorąc pod uwagę mój wiek (36 lat) juz po dwóch bezowocnych cyklach starań spanikowałam i zrobiłam całą mase badań, w tym przeciwciała przeciwplemnikowe. W ciązę zaszłam w trzecim cyklu.

Dzis odebrałam wyniki i mam dodatnie przeciwciała przeciwplemnikowe 1:10.
    Bardzo mnie to martwi, zastanawiam się czy to nie zagraża dzidziusiowi. Czy któraś z Was też tak miała?

No i znów panikuję :) Wizytę u gina mam za kilka dni. W sumie gdybym nie robiła tych wszytskich badań to bym o niczym nie wiedziała i była spokojniejsza :) Mam juz jedną córeczkę i zastanawiam się czy w tamtej ciązy tez miałam te przeciwciała :)
    Jest źle jak człowiek za duzo mysli...

Może ktoras z Was tez ma przeciwciala przeciwplemnikowe dodatnie w ciazy?
    Czy bierzecie jakies leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też mam przeciwciała przeciwplemnikowe w takim samym mianie jak twoje i jak widać nie zagroziło to dzidziusiowi :) Ja biorę zastrzyki z heparyny i Duphaston ale to związane jest z innymi problemami, nie z tym. Myślę, że te przeciwciała mogą ewentualnie utrudnić zapłodnienie, ale nie mają wpływu na przebieg ciąży :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ