X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie w pierwszych tyg ciąży
Odpowiedz

Przeziębienie w pierwszych tyg ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była może przeziębiona w pierwszych tygodniach? Jestem w 7tyg i mam strasznie wysuszające się gardło, i ból ucha temp 37,1 więc narazie nie jest źle , ale martwi mnie to żeby nie wpłynęło to źle na dzidzię, co stosowałyście na przeziębienie? Co wam pomagało?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło są pastylki prenalen/prenaten (specjalnie dla kobiet w ciąży), mnie też pomagał domowy syrop z cebuli z miodem (paskudny, ale nawilża) oraz inhalacje z soli fizjologicznej. W ciąży ogólnie można paracetamol, więc to powinno pomóc na ból ucha, ale z bólem ucha to ja bym się udała do lekarza chyba, bo bym się bała, że mi się robi zapalenie.

Generalnie co do rzeczy na przeziębienie to moim odkryciem jest mleko z miodem i czosnkiem (to akurat nie jest dla mnie aż tak paskudne jakby się mogło wydawać).

Jakbyś miała katar to inhalacje z soli fizjologicznej też pomagają oraz woda morska. Ja używałam też irigasin, ale jak Cię boli ucho to chyba nie polecę, bo trzeba mieć wprawę w stosowaniu, żeby nie pociekło do ucha właśnie.

preg.png
  • DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również byłam chora. Wygrzewać się, odpoczywać , piłam prenalen dwa razy dziennie i herbatę z cytryną. Niestety trochę dłużej się choruje , ale przejdzie. W razie silnych boli głowy lub gorączki można wziąć paracetamol. Ja dwa razy tylko wzięłam jedna dziennie w tym najgorszym czasie.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ