X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przeziębienie w pierwszych tyg ciąży
Odpowiedz

Przeziębienie w pierwszych tyg ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nvciiiia Koleżanka

Wysłany: 25 marca, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was była może przeziębiona w pierwszych tygodniach? Jestem w 7tyg i mam strasznie wysuszające się gardło, i ból ucha temp 37,1 więc narazie nie jest źle , ale martwi mnie to żeby nie wpłynęło to źle na dzidzię, co stosowałyście na przeziębienie? Co wam pomagało?

• Blackapple Autorytet

Wysłany: 26 marca, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na gardło są pastylki prenalen/prenaten (specjalnie dla kobiet w ciąży), mnie też pomagał domowy syrop z cebuli z miodem (paskudny, ale nawilża) oraz inhalacje z soli fizjologicznej. W ciąży ogólnie można paracetamol, więc to powinno pomóc na ból ucha, ale z bólem ucha to ja bym się udała do lekarza chyba, bo bym się bała, że mi się robi zapalenie.

Generalnie co do rzeczy na przeziębienie to moim odkryciem jest mleko z miodem i czosnkiem (to akurat nie jest dla mnie aż tak paskudne jakby się mogło wydawać).

Jakbyś miała katar to inhalacje z soli fizjologicznej też pomagają oraz woda morska. Ja używałam też irigasin, ale jak Cię boli ucho to chyba nie polecę, bo trzeba mieć wprawę w stosowaniu, żeby nie pociekło do ucha właśnie.

preg.png
  • DarKa35 Ekspertka

Wysłany: 30 marca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również byłam chora. Wygrzewać się, odpoczywać , piłam prenalen dwa razy dziennie i herbatę z cytryną. Niestety trochę dłużej się choruje , ale przejdzie. W razie silnych boli głowy lub gorączki można wziąć paracetamol. Ja dwa razy tylko wzięłam jedna dziennie w tym najgorszym czasie.

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png
    Prenatalne ok
    29.04.2025, USG, synek 200g 🩵
    13.05.2025, USG, 14 cm , 270 g. 🥹
    pomału kopiemy mamę
    6.06.2025 połówkowe ❤️
    TP 10.10.2025 🍀😁
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ