przezierność karkowa
-
nick nieaktualnyklaudia382 wrote:edwarda20 poczytałam w internecie jakie są przedziały NT. Ale nikt nie zabroni mi pytać na forum.
Mieszkam w Uk tutaj trochę inaczej podchodzą do ciąży i mają inne normy z którymi nie do końca sie zgadzam i takie mam prawo.edwarda20, klaudia382 lubią tę wiadomość
-
klaudia382 wrote:edwarda20 poczytałam w internecie jakie są przedziały NT. Ale nikt nie zabroni mi pytać na forum.
Mieszkam w Uk tutaj trochę inaczej podchodzą do ciąży i mają inne normy z którymi nie do końca sie zgadzam i takie mam prawo.
Jasne. Cieszę się, ze nie mieszkasz w USA bo zacytowalabys mi treść II poprawki do konstytucji :p
-
edwarda20 być może to forum jednak nie jest dla ciebie. Jeśli nie posiadasz odrobinę empatii i wyczucia to lepiej nie udzielać się na forum o temacie ciążowym gdzie wiele kobiet przeżywa tu ogromne emocje bardzo często niestety negatywne z powodu różnych komplikacji. Wiele z nas jest zagubiona i szuka pomocy oraz jak najwięcej błahych, mało istotnych informacji, które są nam potrzebne do tego by spać spokojnie. Czy nasze chaotyczne zachowanie, zadawanie setki pytań jest dobrym rozwiązaniem? Pewnie nie- ale nikt nam tego nie zabroni, jeśli któraś z ciężarnych właśnie w ten sposób radzi sobie ze swoimi emocjami i jej to pomaga to nie widzę w tym nic złego. Jeśli coś ci nie odpowiada- przemilcz jeśli nie chcesz drugiej osobie sprawiać przykrość- jeśli tego nie potrafisz usuń konto . Wiem że jesteś anonimowa ale to nie znaczy że nie krzywdzisz...
Tripi, Leticia, Malgonia, Choklito lubią tę wiadomość
-
klaudia382 wrote:edwarda20 być może to forum jednak nie jest dla ciebie. Jeśli nie posiadasz odrobinę empatii i wyczucia to lepiej nie udzielać się na forum o temacie ciążowym gdzie wiele kobiet przeżywa tu ogromne emocje bardzo często niestety negatywne z powodu różnych komplikacji. Wiele z nas jest zagubiona i szuka pomocy oraz jak najwięcej błahych, mało istotnych informacji, które są nam potrzebne do tego by spać spokojnie. Czy nasze chaotyczne zachowanie, zadawanie setki pytań jest dobrym rozwiązaniem? Pewnie nie- ale nikt nam tego nie zabroni, jeśli któraś z ciężarnych właśnie w ten sposób radzi sobie ze swoimi emocjami i jej to pomaga to nie widzę w tym nic złego. Jeśli coś ci nie odpowiada- przemilcz jeśli nie chcesz drugiej osobie sprawiać przykrość- jeśli tego nie potrafisz usuń konto . Wiem że jesteś anonimowa ale to nie znaczy że nie krzywdzisz...
Polecam najpierw dojrzeć do calej sytuacji a potem się w jakimkolwiek temacie wypowiadać. Pozdrawiam!
-
Polecam ten artykuł. Na dole tabelka a co ważniejsze siatka centylowa, NT w zależności od długości dziecka. Dla każdego CRL inny przedział jest prawidłowy - jest to wytłumaczone w artykule.
https://mamaginekolog.pl/oznacza-podwyzszona-przeziernosc-karkowa-nt/
Więc dla CRL 67 NT 1,7 jest prawidłowe, na siatce poniżej 50 centyla.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2018, 12:21
klaudia382 lubi tę wiadomość
-
Nr wygląda na ok, górna granica jest do 2,5 więc nie musisz się martwićOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
chomiczka wrote:Nr wygląda na ok, górna granica jest do 2,5 więc nie musisz się martwić
Widełki uzależnione są od długości dziecka, czyli CRL.
Dla dzieciątka o CRL 85mm górna granica będzie 2,8 dla maluszka z CRL 45mm będzie to 2,2.
Polecam przeczytać artykuł, który wyżej podlinkowałam. -
Axana wrote:Nie jest to prawdą.
Widełki uzależnione są od długości dziecka, czyli CRL.
Dla dzieciątka o CRL 85mm górna granica będzie 2,8 dla maluszka z CRL 45mm będzie to 2,2.
Polecam przeczytać artykuł, który wyżej podlinkowałam.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -