X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Przezierność karku, ryzyko Trisomii
Odpowiedz

Przezierność karku, ryzyko Trisomii

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aleksaaaaa Debiutantka

Wysłany: 18 lutego, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Na pierwszych badaniach prenatalnych wyszła mi przezierność karku 2,66 mam dla długości ciśnieniowo rdzeniowej 51,1 mm. Beta i pappa wyszły nie najgorzej ale w całości ryzyko trisomii 21 oceniono jako 1:71 czyli wysokie.

Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Totalnie nie wiem co myśleć i co robić. Pani genetyk zaleca amniopunkcje ale zdania są podzielone ze względu na ryzyko.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, historię

• promykk Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksaaaaa wrote:
    Cześć,
    Na pierwszych badaniach prenatalnych wyszła mi przezierność karku 2,66 mam dla długości ciśnieniowo rdzeniowej 51,1 mm. Beta i pappa wyszły nie najgorzej ale w całości ryzyko trisomii 21 oceniono jako 1:71 czyli wysokie.

Czy któraś z Was miała podobna sytuacje? Totalnie nie wiem co myśleć i co robić. Pani genetyk zaleca amniopunkcje ale zdania są podzielone ze względu na ryzyko.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź, historię
    Zobacz w wątku „problemy i komplikacje” zamiast „1 trymestr”, tam jest cały długi temat o wysokich ryzykach i dużo podobnych historii. 🤗

10.2024 💔 9tc.
    30.12.24 ⏸️ beta: 24,3 🤞
    02.01 beta: 98,2 🌱
    08.01 beta: 1209 🌿
    09.01 pęcherzyk 3mm 🙏
    17.01 jest 💗 🥹
    14.02 3,2cm 🫛
    21.02 NIFTY pro niskie ryzyka 🩷🌸
    03.03 ⏳prenatalne
    preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ