przezroczysta wydzielina z pochwy
-
Cześć,
Piszę, bo trochę się niepokoję.
Od tygodnia mam taką wydzielinę z pochwy, bezzapachowa, jakby woda. Muszę kilka razy dziennie zmieniać wkładki. Mam wrażenie, że sączy się ze mnie cały czas. Czy już można mówić o wodach płodowych?
W piątek miałam badanie ginekologiczne, ale jakoś zapomniałam z tego wszystkiego wspomnieć lekarzowi o tym.
Badano mi wtedy ph pochwy i wg lekarza było dobre.
Czy to normalne?
Moja pierwsza wyczekana ciąża i wszystko mnie niepokoi...
Wg belly jestem w 5 tygodniu (3 tydzień wieku płodu).Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 12:17
-
Wzmożona wydzielina z pochwy związana jest z dużą produkcją hormonów płciowych. Jeżeli nie piecze,nie swędzi nie śmierdzi,nie jest zabarwiona krwią to jest ok. Oczywiście mogę się mylić bo lekarzem nie jestem.
Jesteś dopiero na samym początku więc przygotuj się na dużo zmian w organizmie
Na pewno to nie są wody płodowe
Kotkot lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi do dzisiaj cos wyleci,czasem mam majtki mokre
Zwłaszcza jak idę siku,potem sobie usiądę i pach-czuje,ze mam mokro
W ciąży naprawde duzo się zmienia,wiec nie masz powodów do niepokojów -jak Martika napisała -gdyby wydzielina była kolorowa,brzydko pachniała,a nie daj Bóg z krwią,to wtedy faktycznie moze byc cos nie tak
Takze spoko:-) i nie przejmuj sie za duzo -chociaż wiem,ze kazda nowa rzecz to powód do niepokoju,ale pamiętaj,ze jestes w ciazy i wszystko sie naprawde mocno zmienia w naszych organizmach -
Ja takie objawy miałam w 19 tc, nie wiedziałam że są to wody, skróciła mi się szyjka dnia na dzień i straciłam synkaMama Aniołka - Szymuś [*] 26.09.2014r. - 19tc
Mama Mai - mój cud ( 15.02..2016) - 2920g 52cm - 38tc cc
Mama Kingi - drugi cud ( 28.06.2018) - 3940g 56cm - 40tc cc -
nick nieaktualny
-
Każda ciąża jest inna. Dlatego nie należy brać forumowych rad zbyt do serca.
Czasami forum pomaga a czasami nakręca i jeszcze bardziej stresuje,dlatego wszystko trzeba brać z przymrużeniem oka a wszystkie niepokojące objawy skonsultować z lekarzem.
I nie robić tak "bo mam wizytę dopiero za 3 tygodnie" albo "mojego lekarza jutro nie ma" - trzeba działać od razu.
Ja jak się martwiłam,że mój synek za mało się rusza pojechałam do pierwszego lepszego ginekologa,który był wolny i przyjął mnie tego samego dnia. Nie czekałam na wizytę u swojego lekarza. Usłyszałam serduszko,zobaczyłam na USG jak się rusza i odetchnęłam z ulgą.
Jak coś się dzieje to nie wolno czekać,bo może być za późno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 20:58
dddodiii, Psota lubią tę wiadomość
-
Martika87 wrote:Każda ciąża jest inna. Dlatego nie należy brać forumowych rad zbyt do serca.
Czasami forum pomaga a czasami nakręca i jeszcze bardziej stresuje,dlatego wszystko trzeba brać z przymrużeniem oka a wszystkie niepokojące objawy skonsultować z lekarzem.
Byłam u lekarza i zostało mi wytłumaczone, że niemożliwe jest żeby to były wody płodowe, bo ich mam teraz może kropelkę.
Jeśli ciągle nie boli, nie mam strasznych długotrwałych bóli i nie plamię ani nie krwawię, to mam się nie stresować -