X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Serce bije, ale zarodek nie rośnie
Odpowiedz

Serce bije, ale zarodek nie rośnie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martanna89 Nowa

Wysłany: 18 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem w mojej drugiej ciąży. Pierwsza zakończyła się w 10tc poronieniem chybionym (zarodek przestał się rozwijać w 7t5d). Obecnie według om jest to 8t0d. Byłam na usg w zeszła środę i zarodek mierzył 4mm, bez uwidocznionej akcji serca. Wtedy aż tak się nie przyjmowałam, bo z usg wychodzil 6t1d, wiec tydzień różnicy od OM. Pomyslałam, że owulacja mi się przesunęła i dlatego zarodek jest młodszy. Jednak dziś się załamałam. Byłam u lekarza po receptę na duphaston, który biorę profilaktycznie po pierwszym poronieniu i przy okazji zrobił mi usg, żeby zobaczyć, czy serduszko ruszylo. Okazało się, że serce bije 141 uderzeń na minutę, ale zarodek ma tylko 4,62mm, wiec przez prawie tydzień nie urosl nawet o milimetr.. Czy to oznacza najgorsze? Spotkalyscie się kiedyś z podobną sytuacją? W ostaniej ciazy serce biło 113, teraz dużo szybciej, a mimo to dziecko nie rośnie. Dodam, że oba usg były robione na innym sprzęcie, przez tego samego lekarza.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ