Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek masy ciała
Odpowiedz

Spadek masy ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

Często jest to normalna sprawa ze względu właśnie na niechęć do jedzenia, mdłości i wymioty. Nie powinno zaszkodzić, ale i tak dobrze by było gdyby lekarz na to spojrzał, bo 3kg w 2 tygodnie to faktycznie dosyć sporo. Miałaś już jakaś wizytę?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ