X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek masy ciała
Odpowiedz

Spadek masy ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

Często jest to normalna sprawa ze względu właśnie na niechęć do jedzenia, mdłości i wymioty. Nie powinno zaszkodzić, ale i tak dobrze by było gdyby lekarz na to spojrzał, bo 3kg w 2 tygodnie to faktycznie dosyć sporo. Miałaś już jakaś wizytę?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ