Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek masy ciała
Odpowiedz

Spadek masy ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Znajoma

Wysłany: 16 lipca, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

Często jest to normalna sprawa ze względu właśnie na niechęć do jedzenia, mdłości i wymioty. Nie powinno zaszkodzić, ale i tak dobrze by było gdyby lekarz na to spojrzał, bo 3kg w 2 tygodnie to faktycznie dosyć sporo. Miałaś już jakaś wizytę?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ