X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek masy ciała
Odpowiedz

Spadek masy ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

Często jest to normalna sprawa ze względu właśnie na niechęć do jedzenia, mdłości i wymioty. Nie powinno zaszkodzić, ale i tak dobrze by było gdyby lekarz na to spojrzał, bo 3kg w 2 tygodnie to faktycznie dosyć sporo. Miałaś już jakaś wizytę?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ