X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spadek masy ciała
Odpowiedz

Spadek masy ciała

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Weronika98 Koleżanka

Wysłany: 16 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

• Kat. Ekspertka

Wysłany: 16 lipca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika98 wrote:
    Hej dziewczyny

O ciąży wiem od dwóch tygodni - od tego czasu kontroluję wagę.

Według daty miesiączki rozpoczęłam 8 tydzień, ale mam dość późno owulację więc myślę, że ciąża jest młodsza.

Od czasu kiedy wiem - masa ciała spadła o 3 kg. Mam ciągle mdłości, awersje jedzeniowe, wczoraj pojawiły się wymioty.

Czy taki nagły spadek masy ciała może zaszkodzić płodowi?

Często jest to normalna sprawa ze względu właśnie na niechęć do jedzenia, mdłości i wymioty. Nie powinno zaszkodzić, ale i tak dobrze by było gdyby lekarz na to spojrzał, bo 3kg w 2 tygodnie to faktycznie dosyć sporo. Miałaś już jakaś wizytę?

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ