X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spłaszczony pęcherzyk
Odpowiedz

Spłaszczony pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania17 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie widziałam nigdzie takiego tematu, a może któraś z mam miała taki problem. Wczoraj byłam i ginekologa jestem w 6 tyg ciąży. Okazało się na wizycie, że pęcherzyk jest spłaszczony. Kolejna wizytę mam za półtora tygodnia. Czy może któraś z mam tak miała a donosiła ciążę. Czy warto robić bete?? Ciężko tak czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:19

• Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już nasz potwierdzone pęcherzyk w macicy to nie ma sensu robić bety. Jedyne co pozostaje to czekać na kolejna wizytę :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ✅ANA3
    ✅ANA1 miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    ✅APS
    ✅kariotyp
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm i ❤️, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
    ⌛histeroskopia + cd138
  • Asia111 Debiutantka

Wysłany: 23 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o to samo pytasz, ale moj pęcherzyk na usg dopochwowym na początku wyglądał jak banan, aż się martwiłam czy zarodek ma miejsce! Dopytywałam lekarza i mi powiedział że wszytko jest ok i tym się nie martwić :) później chyba gdzieś doczytałam, ze to zależy tylko od tego jak ta różdżka jest w nas czy coś takiego. W każdym razie u mnie ten mój bananek nie przeszkadza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ