X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Spłaszczony pęcherzyk
Odpowiedz

Spłaszczony pęcherzyk

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ania17 Znajoma

Wysłany: 16 stycznia, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nie widziałam nigdzie takiego tematu, a może któraś z mam miała taki problem. Wczoraj byłam i ginekologa jestem w 6 tyg ciąży. Okazało się na wizycie, że pęcherzyk jest spłaszczony. Kolejna wizytę mam za półtora tygodnia. Czy może któraś z mam tak miała a donosiła ciążę. Czy warto robić bete?? Ciężko tak czekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 11:19

• Malowybitna Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już nasz potwierdzone pęcherzyk w macicy to nie ma sensu robić bety. Jedyne co pozostaje to czekać na kolejna wizytę :)

starania od 2022
    🙍‍♀️'92
    AMH - 7,48
    PCOS w obrazie usg - brak objawów, cykle regularne, potwierdzone owulacje
    ❌MTHTR A1298 homo
    ❌PAI hetero
    ✅homocysteina - 7
    ✅ASA
    ✅KIR 4/5 brak 2DS5
    ✅HLA-C oboje C1
    ? ANA miano 1:80 typ jąderkowy i plamisty
    🙍‍♂️'90
    Koncentracja 2,1 mln/ml
    Morfologia 4%
    ❌FSH - 15,64
    ✅kariotyp, CFTR, usg jąder

2022 - histeroskopia (polipy)
    2024 - polipektomia

I IVF (menopur 150, orgalutran)
    11.2024 - punkcja: 19 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️❄️
    12.12.24 FET I EG (estrofem, cyclogest, duphaston, claxane)
    5 dpt ⏸️, 6 dpt beta 55, 8 dpt beta 162, 11 dpt beta 537, 15 dpt beta 3378, 21 dpt USG GS 1,65 cm CRL 0,2 cm, 7w6d CRL 1,47 cm i ❤️, 9w6d poronienie zatrzymane (8+2) indukcja farmakologiczna 💔.
  • Asia111 Nowa

Wysłany: 23 stycznia, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy o to samo pytasz, ale moj pęcherzyk na usg dopochwowym na początku wyglądał jak banan, aż się martwiłam czy zarodek ma miejsce! Dopytywałam lekarza i mi powiedział że wszytko jest ok i tym się nie martwić :) później chyba gdzieś doczytałam, ze to zależy tylko od tego jak ta różdżka jest w nas czy coś takiego. W każdym razie u mnie ten mój bananek nie przeszkadza :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ