X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Styczniowe mamy jesteście?
Odpowiedz

Styczniowe mamy jesteście?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jesteście tutaj mamy na styczeń?
    Po krótce moja historia staraliśmy się od jakieś 2/3 lat w wrześniu 2017 zobaczyłam 2 kreski wielka radość, niestety około 8 tygodnia po usg stwierdzona ciąża obumarła 2 tygodnie później zaczęło się poronienie przeszłam zabieg i przestałam myśleć o drugiej ciąży. Zaczęłam żyć, schudłam i zajęłam się sobą.
    Bez starań i w totalnym szoku zobaczyłam 2 kreski pod koniec kwietnia tego roku. Nikomu nie mówiłam do 6 tygodnia potem powiedziałam mężowi. Na usg tylko pęcherzyk, dostałam duphaston. Od 7 tygodnia dopadły mnie mdłości koszmarne zmęczenie i lekko bolące piersi. Na koniec 8 tygodnia wszystko ustąpiło jak ręką odjął i nożem obciął. Wpadłam w panikę chodziłam jak struta przez kilka dni (nadal bez objawów) przeczytałam cały internet wszędzie poronienia więc i ja już zaczęłam się żegnać z ciążą.
    9 tydzień duphaston się skończył poszłam po receptę lekarz wysłał mnie na usg. I zobaczyłam. Małego bąbelka z bijącym serduszkiem i machającymi mini rączkami.
    Termin mam na 8 stycznia.
    Mamusie opowiedzcie coś o sobie podzielcie się przeżyciami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 20:03

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/styczniowe-mamusie-2019,15594.html

dqprqps6kaqxmc83.png
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra już się przenoszę z postem ;)

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ