X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Suplementy w ciąży
Odpowiedz

Suplementy w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie znalazłam podobnego tematu.
    Czy macie jakieś doświadczenia z najlepszymi suplementami w ciąży? Zestawy witamin? Kwas foliowy? Czy ten metylowany faktycznie jest najlepiej wchłaniany?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co biorę zwykły Folik 0,8mg. Lekarz umówił się ze mną, że na kolejnej wizycie, gdy już zobaczymy jak dzidzia się rozwinęła i gdy przyniosę mu zestaw wykonanych badań przepisze mi odpowiednie witaminy ;) Następną wizytę mam za tydzień we wtorek - 13.09.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • alciak Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Prenatal Uno, a potem Classic. Ja brałam Prenatal Uno już na kilka miesiący przed zajściem w ciążę, potem kontynuowałam do 12 tygodnia, a potem zmieniłam na Classic. Jedyne czego Classic nie ma to kwasy DHA, ale jeśli ktoś spożywa dużo rybek w 2 i 3 trymestrze to będzie to wystaczający zestaw :)

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • atat Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M ze względu na mutację MTHFR hematolog i genetyk zalecił metylowane formy kwasu foliowego.
    Ale strasznie ciężko je w Polsce kupic.
    Czy ktos sie spotkal z polecaniem wlasnie takich?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwas foliowy metylowany 4mg - Solgaru można w Polsce spokojnie dostać, używałam i polecam

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Bella_Bella Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alciak wrote:
    Polecam Prenatal Uno, a potem Classic. Ja brałam Prenatal Uno już na kilka miesiący przed zajściem w ciążę, potem kontynuowałam do 12 tygodnia, a potem zmieniłam na Classic. Jedyne czego Classic nie ma to kwasy DHA, ale jeśli ktoś spożywa dużo rybek w 2 i 3 trymestrze to będzie to wystaczający zestaw :)

Ja obecnie też biorę Prenatal Uno a potem mam zamiar brać Prenatal Duo ponieważ ten zawiera kwasy dha ;)

Do tego biorę Folik 400 bo w pranatalu jest tylko 400.
    Biorę magnez+B6, Wit C i tran ;)
    Z racji hiperprolaktynemi biorę również bromka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:48

m3sxskjoa5ll377l.png
    34bwk0s3uvbnlpvu.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka1983 wrote:
    kwas foliowy metylowany 4mg - Solgaru można w Polsce spokojnie dostać, używałam i polecam

To jest 0,4 chyba?
    A jak potrzeba wiecej?
    Dawki na recepte zwyklego kwasu foliowego ktore przepisuja lekarze to nawet 15 - a on jest toksyczny dla wielu osob, szczegolnie tych z mutacja MTHFR.
    Czy mozna gdzies, poza allegro kupic wieksze dawki metylowanego?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • AgaMiNo21 Debiutantka

Wysłany: 12 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na początku dostałam od wcześniejszego lekarza femibion natal I, a obecnie jestem w 13 tyg.1 d i przyjmuję pregnę plus :)

witam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej? :)
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 września 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atat Kochanie nie wiem. Żałuję, że nie mogę Ci pomóc. Ja brałam solgara i było wszystko ok

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ