Suplementy w ciąży
-
Ja póki co biorę zwykły Folik 0,8mg. Lekarz umówił się ze mną, że na kolejnej wizycie, gdy już zobaczymy jak dzidzia się rozwinęła i gdy przyniosę mu zestaw wykonanych badań przepisze mi odpowiednie witaminy Następną wizytę mam za tydzień we wtorek - 13.09.
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Polecam Prenatal Uno, a potem Classic. Ja brałam Prenatal Uno już na kilka miesiący przed zajściem w ciążę, potem kontynuowałam do 12 tygodnia, a potem zmieniłam na Classic. Jedyne czego Classic nie ma to kwasy DHA, ale jeśli ktoś spożywa dużo rybek w 2 i 3 trymestrze to będzie to wystaczający zestawJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
alciak wrote:Polecam Prenatal Uno, a potem Classic. Ja brałam Prenatal Uno już na kilka miesiący przed zajściem w ciążę, potem kontynuowałam do 12 tygodnia, a potem zmieniłam na Classic. Jedyne czego Classic nie ma to kwasy DHA, ale jeśli ktoś spożywa dużo rybek w 2 i 3 trymestrze to będzie to wystaczający zestaw
Ja obecnie też biorę Prenatal Uno a potem mam zamiar brać Prenatal Duo ponieważ ten zawiera kwasy dha
Do tego biorę Folik 400 bo w pranatalu jest tylko 400.
Biorę magnez+B6, Wit C i tran
Z racji hiperprolaktynemi biorę również bromka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 13:48
-
aneczka1983 wrote:kwas foliowy metylowany 4mg - Solgaru można w Polsce spokojnie dostać, używałam i polecam
To jest 0,4 chyba?
A jak potrzeba wiecej?
Dawki na recepte zwyklego kwasu foliowego ktore przepisuja lekarze to nawet 15 - a on jest toksyczny dla wielu osob, szczegolnie tych z mutacja MTHFR.
Czy mozna gdzies, poza allegro kupic wieksze dawki metylowanego?ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
ja na początku dostałam od wcześniejszego lekarza femibion natal I, a obecnie jestem w 13 tyg.1 d i przyjmuję pregnę pluswitam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej?
-