Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Szyjka macicy poczatek ciazy
Odpowiedz

Szyjka macicy poczatek ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Oliwa Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka powinna byc szyjka macicy na poczatku ciazy ? Testy pozytywne a mam wrazenie ze szyjka jest otwarta

Oliwa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zaszłas w ciążę (czyli masz pozytywny test ) to już tam sama sobie nie grzeb bo się jeszcze nabawisz jakiejś infekcji... Ja przestałam się sama badać po pozytywnym teście...

• Oliwa Znajoma

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pozytywne testy ale nie mam pewnosci czy jest ciaza

Oliwa
  • Casjopea Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie bedziesz jej miala az do wizyty u lekarza. A palcem jej nie wywrozysz

Kachna62 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casjopea wrote:
    I nie bedziesz jej miala az do wizyty u lekarza. A palcem jej nie wywrozysz
    Dokładnie dopiero na usg w 6-7 tygodniu zobaczysz bijące serducho.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ