X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr test obciążenia glukozy
Odpowiedz

test obciążenia glukozy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy miała któraś z was robiony ten test w Poznaniu?
    Jak on wygląda? Czego się mogę spodziewać? :)

• Kolia Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lecę na ten test za tydzien co prawda w innym mieście. Powinnaś sie nastawić ze troszkę czasu tam zejdzie i wypijesz ulepek ;) i po nim trzeba godzinkę odczekać gdyby było cos nie tak kolejna bedzie dawka i kolejny czas do odczekania. Proponuje wziąć dobra prasę. Przed badaniem można napic sie jedynie wody.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, a ile razy kują igłą w żyłe :D ? mam paaniczny uraz do igieł. <boje_sie>

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam że 2 razy, ale teraz doczytałam że 3 razy. Pobierają krew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:32

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Lena19938 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zależy jakie macie skierowanie. Jeśli macie do wykonania krzywą cukrową dwupunktową to będą tylko dwa ukłucia. Pierwsze aby oznaczyć poziom glukozy na czczo a drugie po dokładnie dwóch godzinach od wypicia mieszanki.
    Jest też badanie trzypunktowe a więc trzy ukłucia. Pierwsze j.w., drugie po godzinie od wypicia roztworu a trzecie po dwóch godzinach ;-)
    Przed badaniem warto się też zorientować czy dane laboratorium podaje gotową mieszankę czy tez glukozę trzeba kupić w aptece we własnym zakresie.
    Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 23:36

pvjscwa1hoshhau2.png
    fx3wvhpg4pi4baou.png
  • AgaMiNo21 Debiutantka

Wysłany: 12 września 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jutro się wybieram na ten test obciążenia glukozą i mi np. polecili w recepcji by wziąć cytrynę i oczywiście coś do czytania :)

witam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej? :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ