test obciążenia glukozy
-
nick nieaktualny
-
Ja lecę na ten test za tydzien co prawda w innym mieście. Powinnaś sie nastawić ze troszkę czasu tam zejdzie i wypijesz ulepek i po nim trzeba godzinkę odczekać gdyby było cos nie tak kolejna bedzie dawka i kolejny czas do odczekania. Proponuje wziąć dobra prasę. Przed badaniem można napic sie jedynie wody.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Zależy jakie macie skierowanie. Jeśli macie do wykonania krzywą cukrową dwupunktową to będą tylko dwa ukłucia. Pierwsze aby oznaczyć poziom glukozy na czczo a drugie po dokładnie dwóch godzinach od wypicia mieszanki.
Jest też badanie trzypunktowe a więc trzy ukłucia. Pierwsze j.w., drugie po godzinie od wypicia roztworu a trzecie po dwóch godzinach
Przed badaniem warto się też zorientować czy dane laboratorium podaje gotową mieszankę czy tez glukozę trzeba kupić w aptece we własnym zakresie.
PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 23:36
-
ja jutro się wybieram na ten test obciążenia glukozą i mi np. polecili w recepcji by wziąć cytrynę i oczywiście coś do czytaniawitam, ja jestem obecnie w 13tyg.2d. ciąży na usg genetyczne jestem zapisana w środę, tylko zastanawiam się , czy w wieku 30 lat robić także test PAPPA ... czy ktoś miał robione USG genetyczne u dr Tamary Michalskiej?
-