X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr test pozytywny przy torbieli
Odpowiedz

test pozytywny przy torbieli

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Caroline Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, podczas monitoringu cyklu lekarz stwierdził że doszło do owulacji, ale na drugim jajniku pojawiła się torbiel krwotoczna. Dziś 30 dc i beta wynosi 131. Czy to jest dobry , rokujący wynik czy mało? czy torbiel może wpływać na wynik hcg?

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
  • Anna Maria Przyjaciółka

Wysłany: 23 maja 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzałabym przyrost bety i myślała pozytywnie :) Ja teraz jestem w ciąży właśnie z torbielą czynnościową na jajniku, 7 tydzień.

PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny
  • Alex28 Znajoma

Wysłany: 23 maja 2021, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej, ja 19.05 na USG torbiel 4 cm, wczoraj zrobiłam test i beta 213.. jutro wizyta w klinice w której dwa tyg temu podpisałam zgodę na planowane invitro :p

Czyżby maj był szczęściem? 😍💯🤯
  • Justyna2806 Debiutantka

Wysłany: 2 lipca 2021, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem torbiel może wpłynąć na na betę ale nie musi, miałam torbiele, ale moja beta a raczej jej przyrost potwierdzili ciąże ❤️ więc sprawdź przyrost

• Caroline Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2021, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny , mogę potwierdzić że to ciąża, aktualnie już 14 tydzień

34bw6vgct4x5p7xj.png

f2wlanli70ba512s.png

05.2013 [*]
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ