Tętno płodu na początku ciąży
-
Cześć dziewczyny. Według ostatniej miesiączki jestem w 6+6tc, natomiast według dzisiejszego USG 6+1tc. W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu i rozregulowaly mi się cykle, nie wiem kiedy była owulacja więc pewnie stąd to przesunięcie.
Podczas dzisiejszego USG tętno płodu wynosiło 113/min i Pani Doktor powiedziała, że mogłoby być wyższe i za tydzień mam podejść ponownie. Jak to było u Was? Czy faktycznie jest niskie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 20:09
-
Kinga28 wrote:U mnie w 5+6 bylo 60. Lekarz powiedział że jest ok bo serce dopiero zaczyna pracę. Nie sprawdzałam czy 60 to dużo czy malo, czekalam na kolejne usg i po dwóch tygodniach 7+4 bilo juz ponad 180 razy.
Dziękuję za odpowiedź . Też nie szukałabym gdyby nie teksty Pani ginekolog na koniec wizyty,że to tętno mogłoby być wyższe. Cały mój radosny nastrój wtedy prysnął.. załatwiła mi tydzień w niepewności. -
Spokojnie, na kolejnej wizycie na pewno będzie już szybciej biło. U mnie na przykład w 7t0d biło 123 a w 9t1d już 173Starania od 2017
HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
2 x IUI nieudane
03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
9 dpt - beta 114,4, prog 90.
16 dpt - beta 1652.
22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
Spodziewamy się córeczki 🥰😍
26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙 -
Ja tez sie na tym nie znam, ale wiem ze tez na ślepo nie kieruje się tym co w internecie pisze jestem zapisana na grupie na fb dot ciazy i tam dziewczyny pisza o np. o CRL w danym tygodniu i naprawde sa czasem spore różnice w tych wynikach. Rozumiem ze lekarz zepsuł optymizm. Niestety ciaza to czekanie i cierpliwość -przynajmniej u mnie odliczam do kolejnych wizyt
-