X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Tętno płodu na początku ciąży
Odpowiedz

Tętno płodu na początku ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Marmolada90 Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Według ostatniej miesiączki jestem w 6+6tc, natomiast według dzisiejszego USG 6+1tc. W styczniu miałam zabieg łyżeczkowania po poronieniu i rozregulowaly mi się cykle, nie wiem kiedy była owulacja więc pewnie stąd to przesunięcie.

Podczas dzisiejszego USG tętno płodu wynosiło 113/min i Pani Doktor powiedziała, że mogłoby być wyższe i za tydzień mam podejść ponownie. Jak to było u Was? Czy faktycznie jest niskie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2020, 20:09

• Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w 5+6 bylo 60. Lekarz powiedział że jest ok bo serce dopiero zaczyna pracę. Nie sprawdzałam czy 60 to dużo czy malo, czekalam na kolejne usg i po dwóch tygodniach 7+4 bilo juz ponad 180 razy.

• Marmolada90 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga28 wrote:
    U mnie w 5+6 bylo 60. Lekarz powiedział że jest ok bo serce dopiero zaczyna pracę. Nie sprawdzałam czy 60 to dużo czy malo, czekalam na kolejne usg i po dwóch tygodniach 7+4 bilo juz ponad 180 razy.

Dziękuję za odpowiedź :). Też nie szukałabym gdyby nie teksty Pani ginekolog na koniec wizyty,że to tętno mogłoby być wyższe. Cały mój radosny nastrój wtedy prysnął.. załatwiła mi tydzień w niepewności.

• kasiasiasia28 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, na kolejnej wizycie na pewno będzie już szybciej biło. U mnie na przykład w 7t0d biło 123 a w 9t1d już 173 :)

Starania od 2017
    HSG, hormony - OK, AMH - 3,64
    Czynnik męski - morfologia 2%, słaby ruch, ŻPN
    2 x IUI nieudane
    03.2020 - punkcja - zostało: 1 x morula ❄️ 1 x 2AB ❄️
    04.2020 - crio transfer 1 x 2AB ❄️
    7dpt - beta 35, prog 77, tsh 1.
    9 dpt - beta 114,4, prog 90.
    16 dpt - beta 1652.
    22.06.2020 12t0d - prenatalne - OK
    Spodziewamy się córeczki 🥰😍
    26t3d Edit: spodziewamy się synka! 💙
    30.12.2020 na świecie pojawił się synek 💙
  • Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No także jest to różnie u każdej. To nie będzie łatwe ale trzeba cierpliwie czekać :)

• Marmolada90 Koleżanka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :). Szkoda że lekarz nie potrafi tak uspokoić, tylko narobić stracha! Nic mi nie powiedziała, że na początku może być niższe i dopiero się rozkręca..

• Kinga28 Ekspertka

Wysłany: 4 czerwca 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie na tym nie znam, ale wiem ze tez na ślepo nie kieruje się tym co w internecie pisze :) jestem zapisana na grupie na fb dot ciazy i tam dziewczyny pisza o np. o CRL w danym tygodniu i naprawde sa czasem spore różnice w tych wynikach. Rozumiem ze lekarz zepsuł optymizm. Niestety ciaza to czekanie i cierpliwość -przynajmniej u mnie :) odliczam do kolejnych wizyt :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ