Tętno płodu w 11 tyg i 5 dniu.
-
Smutnamiss wrote:Dziewczyny w 10 tyg i 1 dniu serduszko biło 184 min i dziecko miało 3.21 dziś byłam. Na usg i tętno spadło do 140. Dziś jest 11 tydz i 4 dzien dziecko ma 4.71 czy nie za bardzo spadło mu tętno?
Na tym etapie ciąży jest to całkowicie normalne. Tętno to nie jest wartość stała i zmienia się w każdej sekundzie, w zależności od aktywności dziecka. W trakcie ciąży maksymalna wielkość tętna się zmniejsza, na tym etapie 140 to bardzo normalne tętno. -
Smutnamiss widzę że „strasznie” przeżywasz ciąże i po każdej wizycie szukasz dziury w całym
Może spróbuj zadać jak najwiecej pytań lekarzowi na wizytach. To jest Twoja pierwsza ciąża, nie wiesz co i jak (ja zresztą też) niech Ci lekarz wytłumaczy dlaczego jest tak a nie inaczej.. nie wiem że tak ma być, że to normalne itp.... Od tego przecież jest
Bo widzę że wychodzisz z wizyty i zamiast być spokojna że z maluszkiem wszystko ok to Ty martwisz się jeszcze bardziej
Powodzenia napewno będzie wszystko dobrze2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Smutnamiss wrote:Na badania niestety bo chce mnie gruntownie przebadać
Lekarz chce Cię gruntownie przebadać?
A jakie badania dokładnie masz zlecone? Czemu to się wiąże z koniecznością hospitalizacji? I jakie są wskazania do badań? Tętno 140? O co w tym chodzi? -
Hej Dziewczyny, może jeszcze ktoś jest pod ty wątkiem. U mnie tętno serca płodu w 11 tyg. 173, w 12 tyg. 174 uderzeń/minutę. Lekarz nie komentował tych wyników (w sensie, że są negatywne), ale dał mi skierowanie na echo serca płodu. Czy któraś z Was miała podobne wyniki? Dodam, że mam podejrzenie pępowiny dwunaczyniowej.
-