Tętno w 6 tyg ciąży
-
Dziewczyny czy tętno płodu w 6 tygodniu ciąży 122 jest prawidłowe?? Pani doktor stwierdziła , żeby nie robić sobie nadzieji na tą ciąże …. W internecie znalazłam informacje ze tętno w tym tygodniu powinno wynosić od 100 do 140. Wszędzie sprzeczne informacje . Jak to w końcu jest ?
-
U mnie wczoraj wizyta w 7t1d, zarodek wielkości na 6t5d, tętno było 120 i lekarz też powiedział, że „ciut za mało”. Ale takich negatywnych informacji jak Tobie nie przekazał, żeby nie robić sobie nadzieji 🙄. Kazał się oszczędzać (też ze względu na krwiak jaki powstał na macicy) i pogratulował ciąży.
Też się chętnie dowiem, jak było u innych dziewczyn, czy serduszko się „rozhulało”?
-
U mnie było 120/76 i dwa tyg później dowiedziałam się ze nie ma akcji serca ale zarodek miał rozmazany kształt był mały. Jak już nie biło to już miał normalne kształty. Ja bym się na zapas nie martwiła bo każda ma inaczej i sama czytałam że płód nadrobił i tętno się poprawiło.
-
Cynomankaa_27 wrote:U mnie było 120/76 i dwa tyg później dowiedziałam się ze nie ma akcji serca ale zarodek miał rozmazany kształt był mały. Jak już nie biło to już miał normalne kształty. Ja bym się na zapas nie martwiła bo każda ma inaczej i sama czytałam że płód nadrobił i tętno się poprawiło.
120 a później 76 ? Bo troszke nie rozumiem , ale powiedz w ktorym tygodniu tyle miał bo to tez ważne … -
Alinka wrote:Dziewczyny czy tętno płodu w 6 tygodniu ciąży 122 jest prawidłowe?? Pani doktor stwierdziła , żeby nie robić sobie nadzieji na tą ciąże …. W internecie znalazłam informacje ze tętno w tym tygodniu powinno wynosić od 100 do 140. Wszędzie sprzeczne informacje . Jak to w końcu jest ?
-
Nawet jeśli tętno jest za małe to może się wyrównać a ta lekarka nie powinna cię stresować. Czytałam ze inne osoby miałaby nawet 50, 70 a na następnej wizycie wszystko było już w porządku a tez nie dawali nadziei.. Jest to jeszcze wczesna ciąża i puki płód żyje jest nadzieja że będzie dobrze Ja mam za sobą 3 poronienia teraz jestem w 4 ciąży obstawiona lekami zobaczymy co będzie bo na razie tylko pęcherzyk było widać bez zarodka ale dopiero 5 tydz. Ja mino to mam nadzieje i lekarze u których byłam nigdy mi jej nie odbierali No chyba ze już ewidentne było widać że nic z tego nie będzie. Ja trzymam kciuki za ciebie
-
Serio co to za doktor która twierdzi żeby nie przywiązywać się do ciąży przy tętnie 120 w 6 tygodniu ?! Ja byłam w tyk tygodniu na dwóch usg u dwóch lekarzy tętno było 120 i każdy mówił
Ze na tym etapie bardzo dobre ze tak to wyglada bo dopiero zaczelo bić i gdyby za miesiąc było 120
To wtedy byłoby złe ale powinno się rozkręcać. Lekarze tłumaczyli mi ze kobiety maja i po 80/90 terno dzidziusia na początku a potem się rozkręca -
bridagues wrote:Kiedy masz kolejną wizytę? Jak się czujesz?
-
Moja siostra usłyszała w pierwszych tygodniach ciąży podobny tekst...że z tej ciąży już nie będzie.
A ciążę donosiła (bez komplikacji, podtrzymywania, leków itp), dziecko urodziło się zdrowe, w terminie, z prawidłową masą ciała...
Nie wiem, dlaczego niektórzy lekarze tak szybko wydają taki osąd...Eedzia11 lubi tę wiadomość
-