X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Toksoplazmoza -IGM
Odpowiedz

Toksoplazmoza -IGM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała podobną sytuację: w zeszłym roku w lutym toksoplazmoza IGM 0.66 - do 0,65 wynik wątpliwy, awidnosc 86 - ciąża niestety poroniona koło 9tc.

Robiłam teraz kolejną toksoplazmozę, chociaż w ogóle nie zwracałam uwagi na te wyniki, bo skoro mam przeciwciała to znaczy, że już jestem bezpieczna. Jednak okazało się, że IGM teraz wynosi 2,49 a od 1 jest pozytywne... No i teraz ambaras - awidnosc, igg, może skierowanie do lekarza chorób zakaźnych...

Skoro już rok temu miałam przeciwciała to przebyłam już zakażenie...
    Z jakiej racji igm wzrosło? 🤦🏼‍♀️
    Pozdrawiam.

c55fikgnknyzdjqy.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nikt nie miał z Was żadnych przebojów w związku z toksoplazmozą?
    Kolejne badania pokazały igg 365, a awidnosc 74,3.
    W zeszłym roku igg 57...

Igm wzrosło, igg wzrosło, a awidnosc spadła...

Myślałam, że już po roku jestem bezpieczna 😔

c55fikgnknyzdjqy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ