X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Toksoplazmoza -IGM
Odpowiedz

Toksoplazmoza -IGM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała podobną sytuację: w zeszłym roku w lutym toksoplazmoza IGM 0.66 - do 0,65 wynik wątpliwy, awidnosc 86 - ciąża niestety poroniona koło 9tc.

Robiłam teraz kolejną toksoplazmozę, chociaż w ogóle nie zwracałam uwagi na te wyniki, bo skoro mam przeciwciała to znaczy, że już jestem bezpieczna. Jednak okazało się, że IGM teraz wynosi 2,49 a od 1 jest pozytywne... No i teraz ambaras - awidnosc, igg, może skierowanie do lekarza chorób zakaźnych...

Skoro już rok temu miałam przeciwciała to przebyłam już zakażenie...
    Z jakiej racji igm wzrosło? 🤦🏼‍♀️
    Pozdrawiam.

c55fikgnknyzdjqy.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nikt nie miał z Was żadnych przebojów w związku z toksoplazmozą?
    Kolejne badania pokazały igg 365, a awidnosc 74,3.
    W zeszłym roku igg 57...

Igm wzrosło, igg wzrosło, a awidnosc spadła...

Myślałam, że już po roku jestem bezpieczna 😔

c55fikgnknyzdjqy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ