X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Toksoplazmoza -IGM
Odpowiedz

Toksoplazmoza -IGM

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was miała podobną sytuację: w zeszłym roku w lutym toksoplazmoza IGM 0.66 - do 0,65 wynik wątpliwy, awidnosc 86 - ciąża niestety poroniona koło 9tc.

Robiłam teraz kolejną toksoplazmozę, chociaż w ogóle nie zwracałam uwagi na te wyniki, bo skoro mam przeciwciała to znaczy, że już jestem bezpieczna. Jednak okazało się, że IGM teraz wynosi 2,49 a od 1 jest pozytywne... No i teraz ambaras - awidnosc, igg, może skierowanie do lekarza chorób zakaźnych...

Skoro już rok temu miałam przeciwciała to przebyłam już zakażenie...
    Z jakiej racji igm wzrosło? 🤦🏼‍♀️
    Pozdrawiam.

c55fikgnknyzdjqy.png
  • AM1606 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nikt nie miał z Was żadnych przebojów w związku z toksoplazmozą?
    Kolejne badania pokazały igg 365, a awidnosc 74,3.
    W zeszłym roku igg 57...

Igm wzrosło, igg wzrosło, a awidnosc spadła...

Myślałam, że już po roku jestem bezpieczna 😔

c55fikgnknyzdjqy.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ