Tryptany i leki przeciwbolowe
-
Witam
Cierpie od dziecinstwa na migreny i napieciowe bole glowy. Jestem wrecz uzalezniona od lekow przeciwbolowych a konkretnie od solpadeiny i Cinnie (tryptan).
Gdy dowiedzialam sie z testow ze jestem w ciazy to nadal bralam Cinnie i solpadeine bo myslalam ze to nie szkodzi Teraz mam wyrzuty bo przedwczoraj bylam u ginekologa na pierwszej wizycie i zabronila mi brac tryptany. A ja je podczas tych pierwszych dni bralam... Martwie sie i mam juz czarne wizje, ze nic z tego nie bedzie przez moja glupote, ze pewnie uszkodzilam plod. Do tego calymi dniami wymiotuje i nic nie jem. Czy ktos tak jak ja bral rozne leki/tabletki na poczatku ? Jestem w 6 tc.Kinga -
kinga167 wrote:Niech mnie ktos chociaz pocieszy
Ja biorę leki ponieważ bez nich nie mogłabym funkcjonować. Też się martwię o skutki uboczne jak np. rozszczep kręgosłupa itp. Dostałam na receptę kwas foliowy 5 mg. I nie pozostaje mi nic innego jak czekać na usg kontrolne -
Kinga, nie martw się na zapas, dużo dziewczyn dowiaduje się o ciąży w 3, 4 miesiącu, a do tego czasu nie dość, że leki, to jeszcze alkohol, papierosy itp., a dzieci rodzą się zdrowe Najważniejsze, że już odstawiłaś, teraz dbaj o siebie i się nie stresuj, bo to też dziecku szkodzi
Jeśli cały czas wymiotujesz i nie możesz jeść, to powinnaś skontaktować się z lekarzem, możesz się odwodnić.
Mój aniołek Lenka [*] 13.08.2015 (13tc) -
Izieth wrote:Kinga, nie martw się na zapas, dużo dziewczyn dowiaduje się o ciąży w 3, 4 miesiącu, a do tego czasu nie dość, że leki, to jeszcze alkohol, papierosy itp., a dzieci rodzą się zdrowe Najważniejsze, że już odstawiłaś, teraz dbaj o siebie i się nie stresuj, bo to też dziecku szkodzi
Jeśli cały czas wymiotujesz i nie możesz jeść, to powinnaś skontaktować się z lekarzem, możesz się odwodnić.
Ok dziekuje, troche mi lepiej jak czytam, ze moze nic zlego sie nie stalo. Jestem z natury panikara i martwie sie na zapas. Z wymiotami jest odrobine lepiej, biore krople z imbirem. Tylko mecza mnie strasznie bole glowy a niestety musze chodzic do pracy. Mysle ze bede czesciej zagladac na forumKinga -