X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Tyłozgięcie w ciąży
Odpowiedz

Tyłozgięcie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2024, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Mam tylozgiecie, lekarz wspominał, ze to nic groźnego, tylko mogę podczas ciąży odczuwać różne dolegliwości.
    Wyczytałam, ze macica sama ustawia się we właściwej pozycji ok.12tc.
    Pytanie, czy w związku z tym ustawianiemmogą być nasilone dolegliwości bólowe w obrębie odcinka lędźwiowego, pośladków i ciągniecie w pachwinach? Jestem w 12tc właśnie i od kilku dni, zwłaszcza wieczorami odczuwam mocno plecy, lekkie kłucia i ciągniecie.

Jak było u Was przy tylozgieciu?

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳
    lutowy bobas jest już z nami 👶🏼

202502121770.png
  • Martyna Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Też mam tylozgiecie. Generalnie to nic groźnego :) ale owszem, u mnie przy szybkim siadaniu czuć dyskomfort. Kręgosłup lędźwiowy również odczuwam. Czy to spowodowane tylozgieciem to nie mam pojęcia :)

tvisha lubi tę wiadomość

04.24 22+2 💔
    06.24 ⏸️
    10.03.25 Zosia ❤️
    age.png
  • tvisha Przyjaciółka

Wysłany: 13 sierpnia 2024, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor mówił mi, ze może to powodować ból lędźwiowego i zaparcia. Długi czas było ok, ale teraz właśnie w 12 tc się nasiliło, nie mówiąc już, ze w każdej pozycji mi niewygodnie spać (a do tej pory spałam na brzuchu)😬

starania od 2016
    pcos, endo I st, lewy jajowód "upośledzony"
    stymulacje 2017-2019
    2019 -żpn,zabieg,
    2020- 7 tydz. puste jajo płodowe...
    2023- doszła adenomioza
    2024- w drodze do ivf 😊
    2.2024 -naturalny biochem
    04.24 punkcja, stan zapalny endo
    w oczekiwaniu na transfer ❄️
    06.24 - transfer ❄️
    8dpt beta 164
    10dpt beta 413
    21dpt jest fasola i serce 🥳
    lutowy bobas jest już z nami 👶🏼

202502121770.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ