X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze
Odpowiedz

Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabell1430 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z was spotkała się z uciskaniem brzucha i macicy we wczesnej ciąży? Jestem w 9 tyg i lekarz bardzo mocno mnie uciskał, po wszystkim bolał mnie brzuch i był bardzo wzdęty. Na drugi poszłam do innego ginekologa bo się martwiłam czy nie uszkodził czegoś a ten drugi powiedział ze odkleja się kosmowka. Czy to uciskanie mogło mieć wpływ

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia33333 wrote:
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

Nie wiem, czy to jakkolwiek pomoże, ale dopóki miałam USG przezpochwowe w ciąży, to po każdej wizycie 3 dni musiałam brać nospe, bo miałam skurcze i bóle macicy. Nic się nigdy nie odkleiło, po prostu zostało lekko zroszone przy badaniu. Po prenatalnych 1 trymestru, które trwały dość długo i lekarz więcej „grzebał” żeby sprawdzić wszystkie parametry dokladnie było najgorzej, a mimo wszystko jest okej :) jak Cię cos martwi to zgłoś to swojemu lekarzowi, ale myślę że nie ma się co nakręcać i stresować na zaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:54

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ