X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze
Odpowiedz

Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabell1430 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z was spotkała się z uciskaniem brzucha i macicy we wczesnej ciąży? Jestem w 9 tyg i lekarz bardzo mocno mnie uciskał, po wszystkim bolał mnie brzuch i był bardzo wzdęty. Na drugi poszłam do innego ginekologa bo się martwiłam czy nie uszkodził czegoś a ten drugi powiedział ze odkleja się kosmowka. Czy to uciskanie mogło mieć wpływ

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 13 maja 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 13 maja 2024, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia33333 wrote:
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

Nie wiem, czy to jakkolwiek pomoże, ale dopóki miałam USG przezpochwowe w ciąży, to po każdej wizycie 3 dni musiałam brać nospe, bo miałam skurcze i bóle macicy. Nic się nigdy nie odkleiło, po prostu zostało lekko zroszone przy badaniu. Po prenatalnych 1 trymestru, które trwały dość długo i lekarz więcej „grzebał” żeby sprawdzić wszystkie parametry dokladnie było najgorzej, a mimo wszystko jest okej :) jak Cię cos martwi to zgłoś to swojemu lekarzowi, ale myślę że nie ma się co nakręcać i stresować na zaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2024, 12:54

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ