Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze
-
Witam. Czy któraś z was spotkała się z uciskaniem brzucha i macicy we wczesnej ciąży? Jestem w 9 tyg i lekarz bardzo mocno mnie uciskał, po wszystkim bolał mnie brzuch i był bardzo wzdęty. Na drugi poszłam do innego ginekologa bo się martwiłam czy nie uszkodził czegoś a ten drugi powiedział ze odkleja się kosmowka. Czy to uciskanie mogło mieć wpływ
-
Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi. -
Gosia33333 wrote:Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.
Nie wiem, czy to jakkolwiek pomoże, ale dopóki miałam USG przezpochwowe w ciąży, to po każdej wizycie 3 dni musiałam brać nospe, bo miałam skurcze i bóle macicy. Nic się nigdy nie odkleiło, po prostu zostało lekko zroszone przy badaniu. Po prenatalnych 1 trymestru, które trwały dość długo i lekarz więcej „grzebał” żeby sprawdzić wszystkie parametry dokladnie było najgorzej, a mimo wszystko jest okej jak Cię cos martwi to zgłoś to swojemu lekarzowi, ale myślę że nie ma się co nakręcać i stresować na zaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:54
-