X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze
Odpowiedz

Uciskanie brzucha przez lekarza w 1 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabell1430 Koleżanka

Wysłany: 5 listopada 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy któraś z was spotkała się z uciskaniem brzucha i macicy we wczesnej ciąży? Jestem w 9 tyg i lekarz bardzo mocno mnie uciskał, po wszystkim bolał mnie brzuch i był bardzo wzdęty. Na drugi poszłam do innego ginekologa bo się martwiłam czy nie uszkodził czegoś a ten drugi powiedział ze odkleja się kosmowka. Czy to uciskanie mogło mieć wpływ

• Gosia33333 Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 13 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia33333 wrote:
    Witam, czy udało się ustalić czy na kosmowke miał wpływ ucisk na brzuch przez lekarza? Czy udało się szczęśliwie donosić ciążę?
    Dzisiaj mialam taka sama sytuację (8tc) i lekarz ponaciskał mi na brzuch, a teraz czuję pobolewanie. Boję się, że też odklei się kosmowka albo że coś stało się dzidziusiowi.

Nie wiem, czy to jakkolwiek pomoże, ale dopóki miałam USG przezpochwowe w ciąży, to po każdej wizycie 3 dni musiałam brać nospe, bo miałam skurcze i bóle macicy. Nic się nigdy nie odkleiło, po prostu zostało lekko zroszone przy badaniu. Po prenatalnych 1 trymestru, które trwały dość długo i lekarz więcej „grzebał” żeby sprawdzić wszystkie parametry dokladnie było najgorzej, a mimo wszystko jest okej :) jak Cię cos martwi to zgłoś to swojemu lekarzowi, ale myślę że nie ma się co nakręcać i stresować na zaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 12:54

age.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ