X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Umowa na pierwsze 3 miesiące a ciąża.
Odpowiedz

Umowa na pierwsze 3 miesiące a ciąża.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • carolinee1212 Znajoma

Wysłany: 15 lipca 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Piszę tutaj bo pewnie któraś z Was, a pewnie i nie jedna orientuje się w temacie. Mianowicie staramy się z mężem od paru miesięcy o dziecko, na razie z marnym skutkiem. Ale zmieniłam ostatnio pracę bo poprzednia była dla mnie zbyt stresująca i pochłaniająca za dużo moich nerwów. Podjęłam teraz nową pracę i właśnie dostałam umowę na 3 miesiące. I tu moje pytanie , co jeśli teraz udałoby mi się zajść w ciążę? Czy już teraz z automatu ta umowa zostanie przedłużona? Dodam że nie jest to praca, na której mi jakoś specjalnie zależy. Nie ukrywam że chciałam mieć tylko umowę. Zajście w ciążę i jej przebieg jest teraz naszym priorytem. Pierwszą ciążę poroniłam rok temu w 12 tygodniu.

• carolinee1212 Znajoma

Wysłany: 16 lipca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli któraś coś potrafi podpowiedzieć to bardzo proszę. To dla mnie ważne.

• Slonko92 Przyjaciółka

Wysłany: 16 lipca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, rozumiem ze jest to okres próbny. W takim przypadku taka umowa zostanie przedłużona jezeli miałaby sie rozwiązać po upływie trzeciego miesiąca ciazy. Innymi słowami w chwili rozwiązania umowy musisz byc po trzecim miesiącu.

• serena1989 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak koleżanka pisze. Pisząc jeszcze prościej - na ostatni dzień trwania umowy musisz być w więcej niż skończonym 12 tygodniu ciąży. Wtedy umowa przedłuża się do dnia porodu.

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jeśli się starałaś przed okresem próbnym i już pracując dowiesz się o ciąży to ok. Ale starań na okresie próbnym nie polecam. Umowa się nie przedłuży bo nie będziesz w stanie być w więcej niż 12 tygodniu ciąży. Ja miałam taką sytuację, że krótko po podpisaniu umowy zaszłam w ciążę, udało mi się to ukrywać do 10 tc, dostałam nową umowę i... straciłam ciążę. Miałam fuksa, bo dali mi umowę 2 tygodnie szybciej. W piątek o 14:00 dostałam nową umowę, a następnego dnia miałam o 17:00 łyżeczkowanie w szpitalu. Potem przez 2 miesiące korzystałam z urlopu macierzyńskiego i "tylko" 1,5 miesiąca ciągnęłam l4 od psychiatry (to moja druga utrata ciąży, organizowaliśmy pochówek itp.) i mój pracodawca tak się wkurzył, że przez te 1,5 miesiąca miałam jedną kontrolę i dwie komisje lekarskie. Na drugiej lekarz orzecznik uznał, że jestem zdrowa i mogę wracać do pracy (podważył zasadne zwolnienie od psychiatry!), więc musiałam się zwolnić z pracy, bo nie wyobrażałam sobie tam wracać po czymś takim...

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • carolinee1212 Znajoma

Wysłany: 27 lipca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena to co piszesz jest dla mnie wprost nie do uwierzenia... Ten pracodawca to w ogóle człowiek? Nie wiem jak można się tak zachowac.
    Ja starałam się przed rozpoczęciem pracy. A po 2 tygodniach pracy dowiedziałam się że jestem w ciąży. Jestem na zwolnieniu, bo miałam plamienia itp, ale to dopiero koniec 4 tygodnia. Więc zrobię wszystko żeby tą ciążę utrzymać, nie chcę mieć sobie nic do zarzucenia. Nawet jeśli bede się musiała borykać z wstrzymywaniem przez ZUS zasiłku itp, bo takie rzeczy już też słyszałam.

• MIA_89 Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ze stażem 4 miesiecznym z Urzedu Pracy refundowanym z funduszy UE? Ktos sie orientuje, czy mozna isc na L4 i czy staz wtedy nadal trwa i jest normalnie platny? Czy np. do końca staż u można byc na l4?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ