X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr Usg ok a pappa kiepsko
Odpowiedz

Usg ok a pappa kiepsko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ysmena Nowa

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana. Z usg wyszło ok.
    Natomiast mam wyniki pappa
    Białko pappa bardzo nisko 0,58 iui
    A beta 41.2 uiu

Z tego zo czytam w necie to zły wynik

Masakra jakaś. Jestem załamana.

kinga27.30 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybierz sie do dobrego genetyka. Moge kogos polecic z Łodzi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ysmena wrote:
    Jestem załamana. Z usg wyszło ok.
    Natomiast mam wyniki pappa
    Białko pappa bardzo nisko 0,58 iui
    A beta 41.2 uiu

Z tego zo czytam w necie to zły wynik

Masakra jakaś. Jestem załamana.

Ja bym nie panikowała - USG dotyczy tego jednego, konkretnego dziecka, które nosisz w sobie, a PAPP-A to ogólna statystyka, która mówi o tym jaką masz szansę na urodzenie chorego dziecka. Jeśli ryzyko z PAPP-A wyjdzie Ci np. 1:20 to interpretuje się to w taki sposób, że na każde 20 urodzonych dzieci jedno może być chore. Natomiast USG mówi o tym w jakim stanie jest dziecko, które już masz w sobie.

Ja na Twoim miejscu poszłabym na jeszcze jedno USG genetyczne do innego lekarza z innym sprzętem i jeśli potwierdziłoby się, że z maluchem wszystko OK to olałabym PAPP-A ciepłym moczem. Ja w kolejnej ciąży tego badania już robić nie będę.

Jeśli jednak jesteś tak zestresowana, że już ciężko Ci funkcjonować to zrób NIFTY, albo HARMONY (testy genetyczne płodu z Twojej krwi) i będziesz mieć pewność.

EDIT: tyle, że koszt takich badań to ponad 2000 PLN.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2018, 21:44

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Yenny Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolę sobie się wypowiedzieć, bo byłam w identycznej sytuacji. Usg idealne, bardzo niskie bialko PAPPA. Ryzyko zd 1:100. Przy takim ryzyku przysługiwało nam bezplayne badanie w poradni genetycznej, na wlasną rękę poszliśmy jeszcze do jednej z najlepszych lekarek przeprowadzajacych usg 1.trymestru. wszystkie wyniki super, ale żeby oszczędzić sobie stresu zrobiliśmy NIFTY. Ten test tylkp pptwierdził, że nasza coreczka jest zdrowa. Właśnie się do mnie przytula

• Yenny Debiutantka

Wysłany: 13 listopada 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto pamietać, że niskie Pappa moze wskazywać na przyszle problemy z lozyskiem,ryzyko hipotrofii i przedwczesnego porodu porodu. Ja, będąc tego świadoma, brałam więcej kwasów dha i często monitorowaćłam stan małej. Udało sie uniknąć wszystkich komplikacji konsekwencji tego feralnego niskiego białka.
    Przepraszam, że się tak rozpisałam, ale rok temu sama szukałam takiego wpisu dającego nadzieję. Pozdrawiam i trzymam kciuki!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ