W jakim wieku najlepiej zajść w ciążę ?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Najlepiej pierwsze dziecko żeby było przed 30 tak mówią. Im wcześniej około 20 - 21 lat to jest duże prawdopodobieństwo posiadania chłopca a im póżniej przed 30 to że dziewczynka. Najpóżniej drugie i kolejne dziecko to tak do 35 - 38 lat.
Ale to jest sprawa indywidualna. Trzeba w ogole chcieć mieć dzieci, pamiętać że świat się zmieni i będzie inne trochę życie. Wszystko tez zależy od tego jak żyjecie, czy jesteście aktywni (wtedy życie się bardzo zmieni chyba że bedzie was stać na nianię), czy też macie stresujacą prace itp.
Ja miałam dziecko 1 w wieku 25 lat a drugie 27 lat. Nie spieszyłam się do pieluch, szukałam pracy a że nie znalazłam to zaszłam w ciąże i akurat 2 oferty miałam heh.
Sami musicie zdecydować jeśli chcecie planować czy jesteście gotowi finansowo, zdrowotnie, czy macie pomoc od rodziny, sytuacja mieszkaniowa itp.
-
Mi się tak ułożyło że mam 32lata i dopiero teraz jestem w ciąży, dla mnie największą przeszkodą we wcześniejszym posiadaniu dziecka był brak odpowiedniego kandydata na ojca dla mojego dzidziusia. Poznałam Go dopiero gdy miałam 28lat, trochę się zeszło zanim sobie wszystko ułożyliśmy, a do tego pół roku starań o dziecko, no Ale tak jak piszecie dziewczyny, jestem szczęśliwa że w ogóle jestem mamą i podwójnie szczęśliwa bo tatą mojego dziecka jest osoba najodpowiedniejsza na świecie..
-
Fizycznie - 21 lat, wtedy organizm jest (najczesciej) najbardziej witalny, zdrowy, kosciec jest jeszcze dosc miękki. Psychicznie - kiedy czuje się na to gotowym, reguły nie ma jesli o to chodzi
kark lubi tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-