X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wczesna ciąża a przeziębienie
Odpowiedz

wczesna ciąża a przeziębienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • barbarah Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sobie radzicie z przeziębieniem we wczesnej ciąży?

Aniołek 07.2017
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łózko, kołdra, herbata z cytryną i miodem. Gdyby nie przechodzilo rozwazalabym leki dla kobiet w ciazy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Oublier Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja była w takiej sytuacji, to lekarz zalecił mi Prenalen (jest syrop, tabletki do ssania i spray do nosa). W razie gorączki Paracetamol, ale ja osobiście nie miałam odwagi tego łykać. A tak poza tym to babcine sposoby. Miód, cytryna, czosnek, syrop malinowy. Mąż podpowiada mi z babcinych sposobów wódkę, ale w naszej sytuacji stanowczo odradzam ;)

f2wl9vvjra4rp1ln.png

v3gtnyn05cn3o4qn.png
  • amc93 Znajoma

Wysłany: 21 września 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez złapało, dopiero co mi przeszło ;) nic nie poradzisz, odpoczywaj, pij dużo płynów. W razie kaszlu syrop z cebuli, na gorączkę paracetamol. Mnie zabójczo bolało gardło, Prenalen to jak cukierki zupełnie nie pomagały i psikałam tantum verde.

• Lyanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja używałam tabletek i sprayu do nosa Prenalen. Tabletki okazały się za słabe, więc kilka razy psikałam Tantum Verde. Do tego łóżko, herbata z cytryną i sok malinowy.

km5s8rib3rydlnmr.png
    iv099vvj9qnut7rh.png
    06.2016 [*] Aniołek 6 tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ