X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr wiek ciazy
Odpowiedz

wiek ciazy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś z was mogłaby mi to policzyć bo sie pogubiłam .. ostatnią @ miałam 11 lipca , wspołzyłam 23 lipca , wiem ze liczy sie od dnia ostatniej @ ale w internecie jest tyle tego ze już sie pogubiłam..

• Jarochatka Koleżanka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciąża liczona jest od pierwszego dnia ostatniej miesiączki, czyli jeśli ostatnia miesiączka wystąpiła 11.07 to jesteś w 5tyg.i 4 dniu ciąży.
    Także gratuluję :-)

relgsg18oeupuct2.png
    c55fskjor5o41ne6.png

30.08.2014 [*]- mój Maluszek 5tc.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ