Wielkość pęcherzyka ciążowego a wielkość zarodka
-
Hej dziewczyny, szukałam informacji wszędzie ale nic konkretnego nie znalazłam. Dzis byłam na Usg, według OM 8t2d a według usg 6t4d co mniej więcej by sie zgadzało z obserwacją z ovu. Martwi mnie jednak stosunek wielkości pęcherzyka ciążowego (30mm) a wielkością zarodka (7mm). Jest ktoś mi w stanie powiedzieć czy to jest w miarę w normie? Czy zarodek nie jest za mały?
-
Nie wiem co do wielkości pęcherzyka bo rzadko mierzą jak już widać zarodek, ale maluszek 7mm jest jak najbardziej odpowiedni na ten wiek ciąży ja w 7t0d miałam zarodek 9,54mm12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
hej wszystkim, jestem w 5tc lub 6tc bo nie pamiętam ostatniej daty miesiączki. Jak zrobiłam test i wyszedł pozytywny tak dostałam amnezji i nie moge przypomniec sobie ostatniej daty. Jednak licząc że test wyszedł w 10dniu po zapłodnieniu wiec dziś byłby 6tc 1d. 4 dni temu byłam u ginki i zmartwiła mnie, bo robiąc usg dopochwowe stwierdziła że jestem w ciąży bo jest pęcherzyk ciążowy 14mm ale co z tego będzie to nie wie, bo nie widać zarodka. W prawym jajniku mam na opisie usg - 35x28mm, z przestrzenią hypoechogeniczną o śr. 26mm (ciałko żółte ciązowe). Kazała mi przyjść za 2 tygodnie a wiec 27.07 i wtedy wszystko sie wyjaśni. Bardzo się martwie dziewczyny, że nie było widac zarodka, choc faktycznie mogłobyć za wczesnie. Mam kłucia w tym prawym jajniku, nie wiem czy to dobrze czy źle. Co sądzicie o moim wyniku z tym ciałkiem żółtym i pęcherzykiem ciązowym 14mm? pomóżcie35 lat, 2 ciąża
-
Na takim etapie ledwo co widać. Nie zamartwiaj sie na zapas, bo to niczemu nie służy, a ginekolog poprostu tępy zamiast wytłumaczyć jak rozwija sie ciąża. Z tego jajnika miałaś owu i ciałko żywi płód. Wizyta zaraz także wszystkiego sie dowiesz kciuki
magnolia82222 lubi tę wiadomość
-
Dziś sądny dzień bo wizyta o 15tej i dowiem się czy widać zarodek a może i serduszko czy jednak puste jajo płodowe. Mam wielką nadzieje że jednak będzie wszystko ok. Oczywiście jak wrócę to się z Wami podzielę informacją co ze mną trzymajcie kciuki35 lat, 2 ciąża
-
hej dziewczyny, niestety nie przynoszę dobrych wieści. Byłam na wizycie i okazuje się, że 7tc+2 pęchrzyk 23mm prawidłowy, lecz ciałko żółte 12mm a powinno byc mniejsze, zarodka nadal nie widac. Lekarz powiedział ze raczej nic z tego nie będzie, aczkolwiek moze dobrze będzie jednak przygotowac sie na najgorsze. Jestem podłamana. Myślalam ze dzis po tych 2 tygodniach nareszcie zobacze zarodek i bijące serduszko. Proszę Was wszystkie czytające, napisze proszę czy to mozliwe by nie było widac zarodka jeszcze?
Jest jakaś nadzieja? Lekarz kazał przyjść za 2 tygodnie, jednak wypisał od razu skierowanie do szpitala jakbym zaczęła krwawic bo nie wygląda to dobrze. Błagam napiszcie co myślicie35 lat, 2 ciąża -
Magnolia - ale ciałko żółte w jajniku czy chodzi o pęcherzyk żółtkowy w pęcherzyku ciążowym? Jeśli masz tak duży pęcherzyk żółtkowy to niestety na 99% ciąża była poważnie genetycznie uszkodzona, podejrzenie wad genetycznych jest przy pęcherzyku żółtkowym powyżej 8mm chyba w 8tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2017, 12:20
12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-